hajápolás,hajápolás futás,futás hatása a hajra

Hajápolási tippek futóknak: Erre figyelj, hogy megvédd a hajadat a sportolás káros következményeitől

Forrás: getty images
Nyáron érdemes fokozottabb figyelmet fordítanod a hajadra, hiszen ilyenkor az UV-sugarak ellen is fel kell venni a küzdelmet. A legtöbb nő csak egyszerűen összefogja a haját, azonban a hajvédelemnek ennél többről kellene szólnia.

Hogyan hat a futás a hajadra?

“Az UV-sugarak nem csak a bőrödnek árthatnak, hanem a hajadnak is, hiszen kiszárítják és ki is szívják. Emellett az izzadás sincs jó hatással a hajra, mivel ez is száríthatja. Ennek hatására sokkal könnyebben töredezik a haj, elgyengülnek a hajszálak és nehezebb lesz kezelni is.”
mondja Borbás Norbi, fodrász.

A szorosan összefogott copf sincs jó hatással a frizurádra, mivel ha gyakran, nagyon szorosan összekötve hordod a hajadat, elkezdhet oldalt hullani.

Hogyan előzhető meg a haj károsodása futás közben? Hajápolási tippek futóknak!

Norbi szerint az egyik legjobb hajápolási tipp futóknak a következő: érdemes olyan fényvédő terméket használnod a szabadtéri futáshoz, ami UVA-, és UVB-sugarakkal szemben is megóvja a hajadat - ezt akár a nyaraláson, napozás közben is használhatod, hogy megelőzd a haj károsodását. Sőt, több olyan termék is létezik, mely a napsugarakon kívül a klóros és a sós víz szárító hatásától is megvédi a hajadat.

Egy másik jó megoldás, ha mindig máshova teszed a copfodat, vagy felkontyolod, hogy ne érintkezzen a hajad az izzadt bőrfelülettel. Ha lehet, ne túl szoros hajgumit használj, vagy ne tekerd körbe annyiszor a copfod körül, így is megkímélheted a hajadat. A sapkával is érdemes vigyázni, mert előfordulhat, hogy begombásodik alatta a fejbőröd, ha rendszeresen beleizzadsz.

Emellett érdemes rendszeresen keratinos pakolást használnod, hogy egészséges, fényes és erős maradjon a hajad.

Olvasnál még a témában?