garda-tó félmaraton,garda trentino halfmarathon

Garda-tó félmaraton beszámoló: az Ébredj team is tiszteletét tette

Forrás: Garda Trentino Halfmarathon Facebook
Ha kacsingatsz a Garda-tó félmaraton felé, íme néhány infó!

A Garda Trentino Halfmarathon Európa egyik legnépszerűbb félmaratonja, hiszen egy olyan különleges helyszínen rendezik meg, hogy sokan szeretnének legalább egyszer részt venni rajta. Idén rengeteg magyar futó volt a versenyen, és az Ébredj staff 3 tagja is köztük volt. Rajtam kívül Sipos Fanni, az egyik edzőnk, és Székely Réka futott. Bár egyikőnknek sem a tervezett szerint ment a futás, nem az életünk függött a jó eredményektől, így nem keseredtünk el, és a verseny utáni visszatöltés és koccintás már jó hangulatban telt.

Nagyon sokan kacsingatnak a Garda-tó félmaraton felé, és azóta is többen kérdezték, hogy milyen, ezért összeszedtem pár személyest tapasztalatot, ami érdekes lehet azoknak, akik szeretnének jövőre nevezni:

  • A helyszín gyönyörű, a verseny előtt és után is sok szuper programot lehet csinálni, mi is túrázgattunk párat a környező hegyekben, de maga a verseny útvonala nem annyira extra. Az eleje és a vége nagyon szép, de a közepén vannak unalmasabb szakaszok, mint a töltések és bringautak.
  • Sok helyen beszűkült a mezőny, és olyankor nehéz volt a haladás.

  • Többen kérdezték, hogy nagyon szintes-e, de a válasz: nem! Van egy-két sunyi „lapos emelkedő”, de ezt nem nevezném szintnek.

  • A szervezés jó volt, nem volt csúszás, 5 kilométerenként volt alap frissítőpult. Én nem szeretem azokat a versenyeket, ahol műanyagpohár van, jobban kedvelem, ha (újrahasznosított) picike műanyagflakonok vannak, és nem feltétlen kell inni a pontokon, hanem vihetem magammal, és akkor ihatok, amikor én akarok, de ez az egyéni szocproblémám.

  • Az expó elég kicsi, nem az a hüledezős, mint mondjuk egy Párizs maratonon, de azért lehet vásárolgatni, ha valaki nagyon szeretne, sőt helyi termelők finom ételeit is meg lehet kóstolni becsületkasszás fizetéssel.

  • A rajtcsomag tartalmazott egy nagy sporttáskát és cipőtartó zsákot, meg minden szokásos dolgot: energiazselé, víz… stb. Elég bőséges!

  • Az érem szerintem elég menő, a főteret ábrázolja, és nem egy szokásos darab, úgyhogy szép éke lesz az éremtartómnak.
  • Ha az ember időben szervezkedik, nagyon jó szállásokat lehet találni az óvárosban, ahol a cél is van (a rajt máshol helyezkedik el, az expó mellett, de ez is gyalogtávolságra van innen.)

  • A szénhidrátfeltöltéssel nem volt bajunk, lépten-nyomon cuki tésztázókat találtunk, korrekt árakon ettünk-ittunk, erre nem lehet panasz.

  • Mi a lányokkal autóval mentünk, az utazás nagyjából 9 és fél óra volt a megállókkal együtt, ez pedig nem olyan vészes, ha mindenki vezet.

  • A verseny hangulata nagyon jó volt, kedvesek a szervezők és jó érzés volt ott lenni.

Szóval, ha még nem tudod, jövő ősszel milyen félmaratonon indulj, szívből ajánlom!