Borítókép: 5 trükk, hogy végre eltüntesd a hasi zsírt

5 trükk, hogy végre eltüntesd a hasi zsírt

Forrás: Getty Images
Hiába futsz rendszeresen, előfordulhat, hogy a hasi zsír makacsul ragaszkodik hozzád. Most adunk pár tippet arra, hogy dolgozhatsz magadnak kemény, feszes, lapos és izmos hasat!
  • Fuss lassan
    Oké ez alap! De a lényeg, hogy mindenképpen kell egy olyan mozgásforma, ami az egész testről égeti a zsírt. Ha alacsony pulzuson sportolsz hosszan, akkor kapcsol a tested zsírégető zónába! Jó lehet a bringázás vagy mondjuk az ellipszis trénerezés is.

  • Fuss intervallt
    A lassabb, hosszabb futások mellé kellenek a gyorsabb, váltogatott tempójú vagy résztávos edzések is, mert ezek hatására a tested utánégető képességét használod ki. Kutatások bizonyítják, hogy ez a típusú edzésmódszer kifejezetten a hasi zsír eltüntetésében hasznos. Bónuszként pedig az aerob kapacitásod is fejlődik és felgyorsulsz!

  • Erősíts
    A hasizom gyakorlatok nem maradhatnak el! De ne csak a klasszikus felülésekre vagy hasprésekre gondolj, a plankek is rendkívül hasznosak, ráadásul így a core izomzatod is fejlődik, ami nagyon kell a futáshoz. Arra ügyelj, hogy ha hasaztál, utána végezz el néhány hátizom-erősítő feladatot is, amitől egyensúlyban marad a tested.
Forrás: Getty Images
  • Kerüld a stressz
    Azt már szinte mindenki tudja, hogy a stressz hatására felszabadul a kortizol nevű hormon, ami nagy szerepet játszik az elhízásban. Azt azonban már kevesebben, hogy ez főként hasi hízást jelent! Szóval alkalmazz stresszűző technikákat: jöhet a masszázs, meditáció vagy bármi, ami segít kiűzni a feszültséget!

  • Bogyózz be!
    Az alapvető, hogy kerülni kell a transzzsírokat és a finomított szénhidrátokat, de vannak olyan ételek, amik kifejezetten segítik a zsír lerobbantását a pociról! Ilyenek a bogyós gyümölcsök, például az áfonya. Sőt, mi több az immunrendszer erősítésében is nagy erőkkel vesznek részt, szóval egy újabb 2in1 csodafegyver!