Borítókép: Fuss ki a Városligetbe!

Fuss ki a Városligetbe!

A megújuló Liget számos újdonsággal és szolgáltatással kedveskedik a futóknak. Nézzétek!

A futás ma már a legnépszerűbb tömegsportok közé tartozik: az országban százezrek, a fővárosban tízezrek húznak naponta futócipőt. A Városliget pedig születése óta inspirálja és befogadja e sport szerelmeseit, így nem lehet kérdés, hogy a megújuló Liget számos újdonsággal és szolgáltatással kedveskedik a futóknak.

A Városliget megújításának első ütemében karnyújtásnyira az Ajtósi Dürer sor – Hermina út kereszteződésétől, a Vakok kertje szomszédságában kialakítanak egy sportparkot, melyben helyet kap egy 200 méteres futókör is.

A pálya teljes egészében átlátható, négysávos, rekortán burkolatú lesz, benne szintidő-mérésre alkalmas egyenes szakasszal.

Mindezek mellett távolugró gödör, kültéri fitnesz eszközök és két multifunkciós sportpálya is várja majd itt a testmozgásra vágyókat. A sportkomplexumot a környékbeli iskolások igényei alapján tervezték meg, így a használatban elsőbbséget élveznek testnevelési órákra érkező osztályok, de iskola időn kívül természetesen bárki igénybe veheti őket. A sportpark munkálatai jelenleg is zajlanak, már idén ősszel birtokba vehetik a látogatók.

A Liget Budapest Projekt megvalósításának következő ütemében pedig egy igazi futóoázist alakítanak ki, mely a Margitszigeti kör mellett a főváros legfontosabb futópályájaként évszaktól és napszaktól függetlenül a sportbarátok kedvelt találkozóhelye lesz. A tervezett pálya 2 kilométer hosszúságú, kiváló minőségű, színezett rekortán borítású lesz, és ami talán a legfontosabb: teljes hosszában kivilágítják.

A tervezők gondoltak a modern technikai vívmányokra is, így egy igazi „okos” futókört kapnak a budapestiek: a pálya mellett elhelyezett digitális időkijelzők a kapcsolódó alkalmazásokkal segítenek nyomon követni az edzéshez kapcsolódó eredményeket. A futás körülményeit kényelmi eszközök (zárható szekrények, mosdók) teszik majd még komfortosabbá.

A Városligetben létesülő sportpályákról bővebben olvashat: http://ligetbudapest.hu/megujulo-park/sportpalyak