Borítókép: "11 ok, amiért egyszerűen imádok futni"

"11 ok, amiért egyszerűen imádok futni"

Forrás: getty images
Stephanie Hoppe, amerikai futó cikke szuper motivációt adhat!
Már gyerekként is imádtam futni...

Ebben pedig a következő okok is szerepet játszottak:

1. A futásnak köszönhetem a páromat: a férjemmel futás közben ismertük meg egymást, és az is kétségtelen, hogy a sport iránt érzett elköteleződésünknek sokat köszönhetünk - ezt szeretjük a legjobban egymásban. Az esküvőnk előtti héten például együtt futottunk le egy maratont.

2. Rengeteg új barátra tettem szert általa: a futók közössége hihetetlenül pozitív, barátságos és felemelő. A legjobb barátaimat is a futásnak köszönhetem.

3. Folyamatos kihívást nyújt: mindig új módszereket keresek arra, hogy fizikai próbatételek elé állítsam magamat. Imádom, hogy a futással ez tökéletesen kivitelezhető - akár versennyel, akár egyéni rekordokkal.

4. Kapcsolat az elit futókkal: a neten sok profi edzésterve, étrendje megtalálható, így egy-két jó tippet tőlük is el lehet lesni.

5. Nem szállsz el tőle: bármennyire is jól sikerült egy adott verseny, mindig észben tartottam, hogy vannak nálam gyorsabbak is.

6. Hangulatjavító: ha rossz napom van, csak futok egyet, utána biztos, hogy sokkal jobban érzem majd magamat.

7. Energialöket: ugyanígy, ha egy kis plusz energiára lenne szükségem, csak elszaladok egy rövid futásra, az endorfinok pedig megteszik a hatásukat.

8. Tisztábban látok: sokan mondják, hogy futás közben találnak megoldást a legtöbb problémájukra - ezzel én is így vagyok. Legyen az kis gond, vagy nagyobb, mire végzek a napi adagommal, biztos, hogy közelebb kerülök a megoldáshoz.

9. Egészségesen tart: az, hogy tudom, hogy a testemmel is jót teszek, csak hab a tortán. Azért pedig, hogy jó eredményeket érjek el, nem csak az edzéstervemre, hanem a táplálkozásomra is jobban odafigyelek, így összességében egészségesebben élek.

10. A versenyek szelleme: imádom a futóversenyeken uralkodó hangulatot és persze igyekszem ilyenkor kihozni magamból a legtöbbet. Gyakran pedig a felkészülési időszakot is annyira tudom élvezni, mint magát a versenyt. Úgy tekintek rá, mint a cseresznyére a habon, ami megkoronázza a felkészülési időszakomat.

11. Jó cuccok: az utóbbi időben sorra jelennek meg a funkcionális, szebbnél szebb futócuccok és kiegészítők, amik kényelmesebbé, kellemesebbé teszik a sportolást és könnyebben nyomon lehet követni általuk a fejlődést is.

Nem volt elég? Akkor olvass tovább!