Borítókép: Ez a gyümölcs lesz az új legjobb barátod

Ez a gyümölcs lesz az új legjobb barátod

Forrás: pexels.com
Az izgalmas külseje és isteni íze mellett számtalan pozitív hatása is lehet a teljesítményedre.

Immunerősítő

A gránátalmában található tetemes mennyiségű C-vitamin növeli a fehérvérsejt termelődést, ami fejleszti a szervezet ellenálló képességét a fertőzéses megbetegedésekkel és vírusokkal szemben.

Védi a szíved

A punicalagin nevű antioxidáns segít csökkenteni a rossz koleszterin szintet és a vérnyomást. A gránátalma háromszor nagyobb antioxidáns aktivitással rendelkezik mint a vörösbor vagy a zöld tea.

Gyulladáscsökkentő hatású

A vörösbor és az áfonyalé után a gránátalma leve rendelkezik a legmagasabb polifenol tartalommal, ez a pedig segít megelőzni a krónikus gyulladást.

Segítség az edzés során

Mivel a gránátalma étkezési nitrátban gazdag, segít hogy a szervezet hatékonyabban hasznosíthassa az oxigént, ami az edzések során növeli az állóképességet és a teljesítményt.

regenerálódás

A polifenolok és flavonoidok csökkentik az edzés okozta oxidatív károsodást és segítik az izmok felépülését. Fogyaszthatod smoothie formájában áfonyával dúsítva vagy akár a zabkásádat is feldobhatod vele. Arra figyelj, hogy az edzés során elégetett kalóriánál ne legyen több az, amit utána pótlás címen beviszel.

Bőrápolás

A téli szabadtéri futások alaposan megviselhetik a bőrödet, de a gránátalma olaj formájában a bőr hidratálására is tökéletes megoldás.