húsleves

Ételek, amik segítenek, hogy ne betegedj le

Forrás: Getty Images
És akkor is nagyon hasznosak, ha már elkaptál valamit! Szóval fogyaszd őket rendszeresen a náthás időszakban, ha nem szeretnéd, hogy hetekre ledöntsön a lábadról valamelyik betegség, és akkor is, ha szeretnél gyorsabban kigyógyulni.

Húsleves

Nem véletlen, hogy már a nagymamád is ezt főzte neked gyerekkorodban, ha beteg voltál. Csökkenti a gyulladásokat, hidratál, és számos vitaminnal, valamint ásványi anyaggal lát el. Tökéletes étel betegség megelőzésre, kezelésére és a másnaposság ellen is!

Citrusfélék

A bennük lévő C-vitamin miatt erősítik az immunrendszert és a vírusok ellen is felveszik a harcot. Az influenzaszezonban a legtöbben fogyasztanak C-vitamin tartalmú étrend-kiegészítőt, de a legjobb kiegészíteni természetes forrásból származókkal is.

Hagymafélék

Rendkívül hatékony baktériumölő hatással bírnak, így már most érdemes rendszeresíteni ezeket az étrendedben, mert segítségükkel nehezebben betegszel majd le.

Gyömbér

A gyömbér baktériumölő hatása sem kérdéses manapság már senkinek, de remek gyulladáscsökkentő is. Érdemes a belőle készült teát reggelente éhgyomorra elfogyasztani, és akkor nem csak abban segít, hogy ne betegedj le, de az emésztésednek is jót tesz!

Kefír

Mivel probiotikumokban gazdag, a beleid számára nagyon fontos étel, és ha a beleid rendben vannak, az immunrendszered is erősebb lesz, nehezebben betegszel le, és könnyebben gyógyulsz ki!

Gomba

A gomba az egyik legjobb D-vitamin forrás, így szuperül erősíti az immunrendszert, nem véletlen, hogy a kínai gyógyászatban a gombafélék nagyon fontos szerepet töltenek be!