Borítókép: 5 tipp, ha esőben indulnál futni - Mert ugye rossz idő nem létezik...

5 tipp, ha esőben indulnál futni - Mert ugye rossz idő nem létezik...

Forrás: getty Images
“Rossz idő nem létezik, csak gyenge akarat” -tartja a motivációs mondás. Azonban ha esőben indulnál futni, akkor érdemes néhány szabályra jobban odafigyelned, hogy esés nélkül megúszd az edzést.

A következő tippeket mindenképp érdemes megfogadnod, ha esőben futsz:

1. Fuss ismerős terepen!

Így tudni fogod, hol, mire érdemes figyelni és a veszélyesebb szakaszokon is csukott szemmel áthaladhatsz. Közben azért érdemes figyelni a pocsolyákra, sártengerre és minden másra, ami balesetveszélyes lehet. Az sem probléma, ha lassítasz és esetleg nem a tervezett időn belül teljesíted a távot - fő az egészség!

2. Legyél látható!

A felhők és az erős csapadék miatt eléggé leromolhatnak a látási viszonyok, ezért érdemes felvértezned magadat fényvisszaverő cuccokkal. Ha szükséges, akár fejlámpát is viselhetsz, ezzel még könnyebben kiszúrhatod a necces helyeket és könnyebben is észrevesznek a közlekedők.

3. Védd a lábadat!

A vizes zokni egyenes út a vízhólyagokhoz, ezért érdemes bekenned vazelinnel a lábadat és gyapjúzoknit választanod. A krém segít elkerülni a kidörzsölődést, a zokni pedig szárazon tartja a lábfejedet a legnagyobb esőben is.

4. Biztos tapadás

Nagyon fontos, hogy vizes talajon olyan cipőben fuss, ami elég jól tapad. Ha elhasznált futócsukában indulsz el, könnyebben elcsúszhatsz, ami rossz esetben akár töréssel is végződhet.

5. Tudd, mikor kell bent maradnod!

Zivatarban soha ne menj ki, inkább menj el egy fedett futópályára vagy végezz keresztedzést, ha a futópadtól kiráz a hideg. Ha futás közben ér el a vihar, akkor is húzódj egy biztonságos helyre, amilyen gyorsan csak tudsz, semmiképp ne egy fa alá. Érdemes mindig megnézned az időjárás-előrejelzést, mielőtt elindulnál, hogy ne érjen meglepetés.

Olvasnál még a témában?