avokádó

Így érheted el, hogy az avokádód megérjen - egyetlen éjszaka alatt

Forrás: unsplash.com/thought catalog
Az avokádó egészséges zsírokban és vitaminokban gazdag, szóval ha odafigyelsz az egészséges táplálkozásra, akkor biztos te is rendszeresen fogyasztod.

Az egyetlen bökkenő, hogy nehéz megtalálni belőle az érettet a boltban, és otthon is el kell telnie pár napnak, mire fel tudod használni. Azonban találtunk egy trükköt, amivel egyetlen éjszaka elég lehet ahhoz, hogy másnapra finom, érett avokádót tudj enni.

Így teheted éretté az avokádót:

1. Az éretlen avokádót tedd egy papírzacskóba, zárd le, és hagyd benne egy egész éjszakára. Ha biztosra akarsz menni, akkor tegyél olyan gyümölcsöket mellé, amik az avokádóhoz hasonlóan etiléngázt termelnek az érésük során, például banánt, almát, vagy kivit, ez a gáz ugyanis segít abban, hogy hamarabb fogyasztható állapotba kerüljön az avokádó.

2. Ha még ennél is gyorsabban lenne rá szükséged, akkor dobd be alufóliába csomagolva a sütőbe, 100 fokon 10 percre, aztán várd meg, hogy kihűljön. Ez a módszer is felgyorsítja az érést.

A következő kérdés pedig az, hogy mikor lehet tudni, hogy érett az avokádó. Nem csak a színre kell hagyatkozni, hanem érdemes megnyomni. Ha azt érzed, hogy valamennyire kemény, de azért benyomható, akkor érett. Egy másik jó módszer, ha leszeded róla a szárát: ha az alatta lévő terület zöld, akkor nyert ügyed van, ha pedig barna, akkor már túlságosan érett.

Olvasnál még a témában?