étkezés,táplálkozás,diéta,rost

5 mód, ahogyan több rostot csempészhetsz az étrendedbe

Forrás: Kaboompics.com/Pexels
Futóként rengeteg szó esik a minőségi szénhidrátokról, és az izmok táplálása miatt a protein is fókuszban van. Ám nem szabad megfeledkezni a megfelelő mennyiségű rostbevitelről sem!

A rost rendkívül fontos tápanyag az emésztés egészségéért, de a szív- és érrendszeri betegségek, rák, diabétesz megelőzése miatt is fontos, hogy minden étkezésnél fogyassz rostot. Mutatjuk, hogyan tudod belecsempészni a mindennapjaidba:

  • Ha tésztát, szendvicset vagy pizzát eszel, akkor legyen mellette egy kis adag saláta, ami nem csak vitaminokkal, de rosttal is feltölt

  • Használd a magvakat smoothiek-ba, salátákba, joghurtokba szórva is, bár vigyázni kell a mértékkel, remek rostforrást jelentenek

  • Edd meg a zöldségek és gyümölcsök háját is, amikor csak teheted, így jóval több rost jut a szervezetedbe
  • A hüvelyesek és babfélék legyenek állandó részei az étrendednek

  • Ha önmagában az étkezésekkel még nem tudsz eleget bejuttatni, próbáld ki az útifűmaghéjat, amit reggel vízbe keverve fogyaszthatsz el, és azonnal beindítja az emésztésedet

Kipróbálod valamelyiket?