Évzáró szeánsz az érintetlen természettel

Börzsönyi Vulkántúra: szintes, fagyos, kicsit havas, kicsit sáros, kemény pálya, tehát igazi csemege a terepfutók körében. Mozgóképes, fotós beszámolónk következik.

Börzsönyi Vulkántúra: szintes, fagyos, kicsit havas, kicsit sáros, kemény pálya, tehát igazi csemege a terepfutók körében. Mozgóképes, fotós beszámolónk következik.

Azt mondják a futás magányos sport. Bár a nagy utcai futóversenyeken sokan vannak körülöttünk, valójában tehát társas magányban futunk. Többnyire. Ritka, akár versenyidőtartam alatt átívelő pillanat az, amikor mégsem vagy sem egyedül, sem magányosan, hanem együtt rezdülsz a társaddal. Ilyen egy páros futóverseny (nem váltó), amikor együtt, csapatban kell megtenned a távot. De az is lehet, hogy nem a verseny kiírása az, ami előidézi a társas futás élményét, hanem az együttfutás élvezete.

Így telt számomra a Börzsönyi Vulkántúra (futás) a hétvégén. Egy maratoni táv 2300 méter szintemelkedéssel, avagy kalandozás a Börzsönyi kaldera vonalán.

Klasszikus táv, nem szokványos vonalvezetéssel, mégis a hazai terepfutók körében igazi csemege. Nemcsak kihívás, esztétikai élmény, hanem amolyan évzáró szeánsz az érintetlen természettel.

Kép
Kép

Idén bő 5 óra alatt teljesítettük ezt a csoportos önismereti tréninget. Az út során három nagy feladatot kaptunk, amit sikerrel vettünk és még maradt erő egy lendületes befejezésre is.

Kis csapatunk három és fél perces mozgóképes beszámolója következik.

És néhány fotó...

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Olvasd el ezt is!
Milyen telefonja legyen egy futónak?

Az aktuális telefonommal történt egy kis baleset. Leesett és pont nem volt rajta tok, így a széle megtört, az üvege meghasadt. Működik még, de 2 és fél év után így már biztosan elérkezett az idő a nyugdíjaztatására.

Tanácsok, hogy ne szenvedj annyira a futópadon

Gyűlölök padon futni. Mondjuk soha nem szoktam, mert esőben, hóban, fagyban, 50 fokban is inkább odakint edzem, nem igazán zavarnak a különböző környezeti tényezők.

Meggyógyítja az ízületi gyulladásokat, csökkenti a fájdalmat: a kurkuma tényleg csodaszer!

Újabban az egyik legtrendibb fűszer, sőt már menő „arany lattét” is lehet belőle készíteni a kurkumából. De nem csak a különleges íze miatt, hanem fantasztikus hatásai miatt is hódít, amelyek kifejezetten sportolók számára hasznosak!

Tésztavacsora 15 perc alatt, 29 gramm fehérjével

A recept nem titkolt célja, hogy ne tudj kifogást találni arra, hogy miért nem főzöl otthon. És mik a leggyakoribb kifogások?

Szereted a kihívásokat? Fuss az év leghidegebb időszakában és légy részese egy nemzetközi versenynek!

Minden év januárjának és februárjának utolsó vasárnapján világszerte csatlakoznak a finn kezdeményezésű Yours Truly futáshoz.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft