Borítókép: Vedd fel ezt az egyszerű pózt minden futás után 15 percre, és megváltozik az életed!

Vedd fel ezt az egyszerű pózt minden futás után 15 percre, és megváltozik az életed!

Forrás: Getty Images
Ha fontos az egészséged és a teljesítményed, biztosan kipróbáltál már néhány regenerációs technikát. Most viszont egy olyan egyszerűt mutatunk, amihez semmilyen fancy eszközre nincs szükséged, csak egy falra!

Danielle Zickl, az amerikai RW szerzője le is tesztelte a módszert, és csak pozitív hatásokról számolt be. Annyi az egész, hogy futás vagy edzés után 30 percen belül (amikor még nem hűltek ki az izmaid) feküdj le egy fal elé, és a lábadat támaszd neki, így:

A felsőtested és az alsó végtagod derékszöget zárjanak be. Először 6 perccel kezdj, de a cél az lenne, hogy 15 percig így maradj. A póz eredeti neve viparita karani, ami szanszkrit eredetű, és fordított cselekvést jelent. De, hogy miért is olyan hasznos ez?

Forrás: RW.com
  • Először is segít azokat a problémákat megelőzni, amik a lábadban kialakulhatnak az egész napos ülés/állás hatására. Jót tesz a vérkeringésnek és ízületi folyadék áramlásának is, ezzel fokozza a regenerációt. Arról nem is beszélve, hogy megnyújtja a combhajlítót és a farizmot is. Amikor először próbálod ki a pózt, nem fog jól esni, majd szép lassan hozzászoksz.

  • Nem csak az alsó végtagra bír jótékony hatással, de a felsőtestre is. Azok számára, akik ülőmunkát végeznek, és gyakran küzdenek nyaki, vagy a vállövben jelentkező fájdalommal, kötelezővé kellene tenni. Ugyanis ezeket is segít megelőzni és kezelni!

  • Mivel 15 percig kellene rendszeresen végezni, hetente 2-3 alkalommal, jó kis relax technika is, hiszen ebben az időben nem tudsz mosogatni mondjuk, csak magadra kell figyelni. A legjobb, ha a telefont és messzire teszed le, becsukod a szemed, és a tested jelzéseire figyelsz közben.

Kipróbálod?