Borítókép: Fontos leckék, amire a sérülések taníthatnak

Fontos leckék, amire a sérülések taníthatnak

Forrás: getty images
A sérüléssel nem könnyű megküzdeni sem mentálisan, sem fizikálisan. A konstans fájdalom és a tudat, hogy nem futhatsz, eléggé próbára tudja tenni a tűrőképességet.

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a sérülés utáni regeneráció egy csomó dologra megtaníthat. Például a következőkre:

Ne hasonlítgass!

Fájdalomra ébredni elég demoralizáló tud lenni már önmagában is. Sajnos viszont sokat ronthat a helyzeten, ha közben közösségi oldalakon nézegeted a barátaid, vagy példaképeid fejlődését, hiszen a tiéd épp hátráltatja a sérülés.

Az erősítés igenis fontos!

Hiába tartod unalmasnak a súlyzózást, valamilyen erősítést érdemes beiktatnod az edzéstervedbe, ugyanis a gyenge izmok hatására is lesérülhetsz. Érdemes olyan keresztedzést találni, amit élvezettel csinálsz, úgyhogy hajrá, kezdd el a keresést!

Sose vedd készpénznek az egészséged!

Lehet, hogy pár hét múlva ismét egészséges leszel, ám mindenki a betegség átélése során jön rá arra, mennyire meg kell becsülni az egészséget!

A pihenés fontos!

Ha nem regenerálódik megfelelően a szervezeted, szabad utat adsz a sérüléseknek. Mindig ügyelj arra, hogy az edzés intenzitásának megfelelően időzítsd a pihenést - és ne blicceld el!

Minden elmúlik egyszer

Ez elég negatív gondolat, de ha a sérülésről van szó, inkább pozitív kicsengése van. Ha az orvos utasításainak megfelelően jársz el, biztos, hogy felépülsz és ott folytathatod a futást, ahol abbahagytad - csak légy türelemmel!

Titeket mire tanított a sérülésetek?

Ha téged is utolért valamilyen nyavalya, érdemes a következő gyakorlatokat elvégezned, hogy csökkentsd a tüneteket!