Borítókép: Futók útmutatója az allergiaszezonhoz

Futók útmutatója az allergiaszezonhoz

Végre! Itt a jó idő, sokat süt a nap, később sötétedik…és ezzel kezdetét vette az allergiaszezon is.

A tüsszögés, orrfújás és vakarózás eléggé elronthatják a futóélményt, mi viszont megmutatjuk, mik azok a tippek és trükkök, amikkel a legtöbbet hozhatod ki magadból a szénanátha ellenére is!

válassz olyan gyógyszert, ami nem álmosít

Annyi közül választhatsz, hogy biztos találsz számodra megfelelőt. Amit mindenképp tarts észben, az az, hogy sok gyógyszer fáradtságot okoz, ezért mindenképp olyat válassz, melynek ez nem szerepel a gyakori mellékhatásai között. Az is jó megoldás, ha lefekvés előtt szeded, így napközben kevésbé érzed az esetleges negatív hatásait.

Takard el a szemeid és a fejed

Általában a nap ellen veszünk fel szemüveget és sapkát, viszont ez a két kiegészítő abban is segíthet, hogy ne kerüljön pollen a hajadba és az arcodra. Így két legyet üthetsz egy csapásra!

Melegíts be otthon

Ha erős allergiád van, érdemes bent elvégezned a bemelegítést, ahol még nincs annyira bedugulva az orrod. A dinamikus bemelegítésre például itt találsz példákat, ezek tökéletesek lesznek futás előtt!

Öblítsd le magad

A futócipőd tedd a garázsba, vagy hagyd kint, hogy ne kerüljön pollen a lakásba. A ruháid azonnal most ki és ugorj be a zuhany alá, hogy a testedről is lemosd a polleneket.

Gyulladáscsökkentő ételek

A méz jól ismert allergiacsökkentő szer, így mindenképp fogyaszd rendszeresen. Az alma, brokkoli, kelkáposzta, a citrusok, a spenót és az avokádó is segíthet az allergiás tünetek egyhítésében - ezekből sem árt betáraznod.