Kalciumhiányban szenvedsz? Derítsd ki!

A kalcium fontos a csontjaidnak - ezt kb. minden tejtermék reklámjából megtudhatod. Viszont az egészséged érdekében tényleg fontos, hogy megfelelő mennyiségét fogyassz belőle.

A kalcium fontos a csontjaidnak - ezt kb. minden tejtermék reklámjából megtudhatod. Viszont az egészséged érdekében tényleg fontos, hogy megfelelő mennyiségét fogyassz belőle.

Olvasd el ezt is!

A kalciumhiánynak nincs tünete, csak akkor veszik észre, amikor már elkezdődik a csontritkulás folyamata. Érdemes odafigyelned, mennyit viszel be belőle, hiszen a vérnyomásod szabályozásában, az izomműködésben és az idegek működésében is fontos szerepet játszik.

Válaszolj a következő 3 kérdésre, hogy kiderüljön, kalciumhányban szenvedsz-e:

Gyakran begörcsöl a vádlid alvás közben?

Mivel a kalcium egy elektrolit, hiánya kihathat az idegeid működésére is. Ha gyakran előfordul veled a kellemetlen vádligörcs, nyújts lefekvés előtt.

Sok a lyukas fogad?

A kalcium 99 százalékát a csontjaid és fogaid tartalmazzák. Ha keveset fogyasztasz, a szervezeted innen veszi el, ezért hullanak ki a fogaid és lesznek lyukasak.

A körmeid töredeznek, rétegenként szakadnak le?

Nem a manikűrösöddel lesz a gond, hanem azzal, hogy kevés kalciumot fogyasztasz. A tejen kívül a zöld színű zöldségekben találhatsz belőle sokat.

Na mi a pálya?

A résztávos pályaedzés szépségei az amatőr futó(anyuka) szemszögéből.

4 nő éppen New Yorkból Washingtonba fut - de vajon miért?

A futás egyúttal egy nőjogi ügyet szolgálna.

Nincs energiád? 6 dolog, ami segít kirobbanó formába kerülni

Ha az utóbbi időben úgy érzed, hogy soha nincs elég erőd a futásokhoz, edzésekhez, vagy úgy általában a mindennapokhoz, az alábbi változások a segítségedre lesznek!

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft