Borítókép: Futás és a másnaposság: ezzel meg mi legyen?

Futás és a másnaposság: ezzel meg mi legyen?

Forrás: Europress
Egy átitalozott buli után, ha tehetem, egész nap az ágyban fetrengek, de több ismerősömtől is hallottam, hogy ilyenkor milyen jót tesz nekik egy kis futás, mert „kiizzadják” a méreganyagokat…

Tettem vele néhányszor én is próbát, de hogy őszinte legyek, nem jött be, és maradtam a fetrengős változatnál. Rázott a hideg, nehezek voltak a lábaim, és őszintén semmi kedvem nem volt az egészhez. Most utánakérdezősködtem alaposabban, és a legfontosabb azt megjegyezni, hogy nem tudjuk kiizzadni ezeket a méreganyagokat, azt az ügyet a májunk intézi. Az valóban jót tesz, ha az ember kimegy a friss levegőre, és még talán egy nagyon alacsony intenzitású edzés is segít, de szakértők szerint ilyenkor a legjobb otthon maradni, és aludni egy nagyot – na meg hidratálni!

Ha egy átbulizott és alkoholizált buli után ha törik, ha szakad futni akarsz, arra kell figyelni, hogy már a hazaérkezéskor húzz le egy nagy pohár vizet, és készíts is ki egy másikat, hogy reggel ezzel indíthass. Legyen otthon sportitalod, amivel pótolod az elektrolitokat és ásványi sókat, és fogyassz el egy fehérjében gazdag reggelit, mondjuk egy turbó rántottát magvakkal, spenótta. Ne ilyenkor akarj intervallozni, inkább csak könnyed kilométergyűjtésre alkalmas ez az állapot, és mindenképpen igyál közben is izotóniás italt, akkor is, ha csak 6K-t futsz! De a legjobb mégiscsak egy kiadós pihenés lenne!