A térded védelmében

Sok futó jár konditerembe, vagy jógázik, hogy csökkentse a sérülésveszélyt.

Sok futó jár konditerembe, vagy jógázik, hogy csökkentse a sérülésveszélyt.

Az erő és a hajlékonyság fejlesztése fontos, de a mobilitás is legalább ennyire az. Mike Boyle, edző szerint a mobilitás az ízületekben előforduló mozgásokat jelenti és azt, mennyire mozog helyesen a tested más-más mozgásformák elvégzése közben. Ha nem teszel ellene, a futás következtében romolhat az ízületeid mobilitása. Megmutatjuk, mit tehetsz ez ellen.

Teszt: Feküdj hasra, a jobb lábfejedre köss egy kötelet, a hátad fölött fogd a végét és húzd fel a lábad. A sarkadnak meg kellene érintenie a farizmod. Nem ér hozzá? Akkor érdemes elvégezned a következő gyakorlatot:

Állj négykézlábra egy fal előtt. A jobb lábad hajltsd be úgy, hogy a lábfejed felső része a falhoz érjen. Állj fel, mintha kitörést végeznél, de a jobb térded pedig 90 fokban legyen behajlítva. Tartsd meg 20 másodpercig, majd ismételd meg a másik lábaddal is.

Olvasd el ezt is!
Tíz furcsa tény a futókról

Különös fajta a futó, az biztos. Sebtapaszt teszünk a mellbimbónkra, nyíltan beszélünk arról, sikerült-e már aznap wc-re mennünk, és önszántunkból kimegyünk a hőségbe vagy a fagyba, hogy fussunk egy csomó kilométert.

Curry-s édesburgonyaleves

Mutatunk egy receptet, ami garantáltan felmelegít egy hosszú futás után!

Trükkök a futópadon: ne unatkozz!

A futópados edzés elég monoton lehet, de mutatunk pár trükköt, amivel kicsit izgalmasabbá teheted.

Ki tartja jobban a tempót a maratonon?

Állítólag a nők 18,7 százalékkal jobban tartják magukat az egyenletes tempóhoz a maratonokon, mint a férfiak. Jens Jakob Andersen, a runrepeat.com alapítója 1.815.091 maratoni eredményt vizsgált meg 131 2008 és 2014 között megrendezett versenyről.

Milyen hatással van a zene a futásra?

Te szoktál zenét hallgatni futás közben? Képzeld, jó hatással van a futásodra és a regenerációra is, egy új kutatás szerint. Csak a tempó nem mindegy.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft