4 mód, ahogy kárt tehetsz az ízületeidben

Az ízületeid védelme nem merülhet ki abban, hogy táplálékkiegészítőket szedsz. Megmutatjuk, miket kell elkerülnöd, hogy egészséges maradjon a bokád, térded.

Az ízületeid védelme nem merülhet ki abban, hogy táplálékkiegészítőket szedsz. Megmutatjuk, miket kell elkerülnöd, hogy egészséges maradjon a bokád, térded.

Nem végzel keresztedzést

Mindegy, mennyit futsz, biztos, hogy vannak olyan testrészeid, ahol kevésbé erősek az izmaid és nem annyira rugalmasak. Ha pedig rendszeresen futsz, akár ízületi gyulladáshoz is vezethet, ha nem edzed őket. Érdemes hetente kétszer más jellegű mozgásformát is végezned.

Elhízol

Futás közben a térdeid a súlyod 7-9-szeresét is cipelhetik. A tested bírja, ugyanakkor a súlytöbblet sokkal több nyomást tesz a térdeidre.

Kihagyod a nyújtást

Fontos, hogy rugalmas és erős maradj. Ahogy nő a gyertyák száma a szülinapi tortádon, egyre kevésbé lesznek rugalmasak az izmaid, így az ízületeid mobilitása is romlik.

Túltolod a jógát

A jóga és Pilates szuper keresztedzés, de a hirtelen megnövelt mozgástartomány - például, ha mindenáron olyan pózt akarsz megcsinálni, amire nem állsz készen - , ízületi sérüléseket okozhat. Érdemes időt hagynod a testednek, hogy alkalmazkodni tudjon az új gyakorlatokhoz és fokozatosan haladnod az új pózok elsajátításának során.

Az 5 legkönnyebb gyakorlat hasizomra

A core izmok erősítik és stabilizálják a gerinced és medencéd, ezért az első lépés ezeknek az izmoknak az erősítése, ha golyóálló testre vágysz.

Tedd helyre a kapcsolatodat a kajával!

Előfordult már, hogy diétáztál, és szerettél volna megszabadulni pár kilótól? Vagy másokhoz hasonlítgattad a tested? Ha igen, olvass tovább!

NO POST NO RUN

No post no run - mondják futóberkeken belül viccesen, vagyis, ha nem posztolsz a futásodról – például fotót – akkor az a futás nem is számít. Lássuk hát, melyek a jó futós fotók alapjai.

Hol kapható a Fuss&Főzz könyv?

Nem tudtad még beszerezni a Fuss&Főzz című könyvünket?

Melegedj fel a hideg futások után ezzel a smoothie-val!

Ez a smoothie felmelegít, ráadásul ellát fehérjével és szénhidrátokkal, szóval tökéletes egy zod, téli futás után.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft