4 mód, ahogy kárt tehetsz az ízületeidben

Az ízületeid védelme nem merülhet ki abban, hogy táplálékkiegészítőket szedsz. Megmutatjuk, miket kell elkerülnöd, hogy egészséges maradjon a bokád, térded.

Az ízületeid védelme nem merülhet ki abban, hogy táplálékkiegészítőket szedsz. Megmutatjuk, miket kell elkerülnöd, hogy egészséges maradjon a bokád, térded.

Nem végzel keresztedzést

Mindegy, mennyit futsz, biztos, hogy vannak olyan testrészeid, ahol kevésbé erősek az izmaid és nem annyira rugalmasak. Ha pedig rendszeresen futsz, akár ízületi gyulladáshoz is vezethet, ha nem edzed őket. Érdemes hetente kétszer más jellegű mozgásformát is végezned.

Elhízol

Futás közben a térdeid a súlyod 7-9-szeresét is cipelhetik. A tested bírja, ugyanakkor a súlytöbblet sokkal több nyomást tesz a térdeidre.

Kihagyod a nyújtást

Fontos, hogy rugalmas és erős maradj. Ahogy nő a gyertyák száma a szülinapi tortádon, egyre kevésbé lesznek rugalmasak az izmaid, így az ízületeid mobilitása is romlik.

Túltolod a jógát

A jóga és Pilates szuper keresztedzés, de a hirtelen megnövelt mozgástartomány - például, ha mindenáron olyan pózt akarsz megcsinálni, amire nem állsz készen - , ízületi sérüléseket okozhat. Érdemes időt hagynod a testednek, hogy alkalmazkodni tudjon az új gyakorlatokhoz és fokozatosan haladnod az új pózok elsajátításának során.

Milyen telefonja legyen egy futónak?

Az aktuális telefonommal történt egy kis baleset. Leesett és pont nem volt rajta tok, így a széle megtört, az üvege meghasadt. Működik még, de 2 és fél év után így már biztosan elérkezett az idő a nyugdíjaztatására.

Tanácsok, hogy ne szenvedj annyira a futópadon

Gyűlölök padon futni. Mondjuk soha nem szoktam, mert esőben, hóban, fagyban, 50 fokban is inkább odakint edzem, nem igazán zavarnak a különböző környezeti tényezők.

Meggyógyítja az ízületi gyulladásokat, csökkenti a fájdalmat: a kurkuma tényleg csodaszer!

Újabban az egyik legtrendibb fűszer, sőt már menő „arany lattét” is lehet belőle készíteni a kurkumából. De nem csak a különleges íze miatt, hanem fantasztikus hatásai miatt is hódít, amelyek kifejezetten sportolók számára hasznosak!

Tésztavacsora 15 perc alatt, 29 gramm fehérjével

A recept nem titkolt célja, hogy ne tudj kifogást találni arra, hogy miért nem főzöl otthon. És mik a leggyakoribb kifogások?

Szereted a kihívásokat? Fuss az év leghidegebb időszakában és légy részese egy nemzetközi versenynek!

Minden év januárjának és februárjának utolsó vasárnapján világszerte csatlakoznak a finn kezdeményezésű Yours Truly futáshoz.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft