Fuss vagy ne, ha rosszul aludtál?

Szoros edzéstervet tartasz, esetleg annyira sűrű a beosztásod, hogy nehezen tudod beépíteni az edzéseket, így nem szeretnél egyszer sem kihagyni? Na és, mi a helyzet akkor, ha rosszul aludtál?

Szoros edzéstervet tartasz, esetleg annyira sűrű a beosztásod, hogy nehezen tudod beépíteni az edzéseket, így nem szeretnél egyszer sem kihagyni? Na és, mi a helyzet akkor, ha rosszul aludtál?

Olvasd el ezt is!

Ez rengeteg dologtól függ: ha nem ez az első eset a héten, hogy nem tudtál megfelelően pihenni, akkor mindenképpen érdemes kihagynod a reggeli futást, hogy tovább tudj pihenni. Kialvatlanul a teljesítményed meglehetősen leromlik, ráadásul a sérülésveszély is nagyobb.

Ha viszont a héten még nem jutottál el sportolni, és ez az egy éjszaka volt rossz, akkor nyugodtan vágj neki a köröknek, mert felfrissít és energikusabbá tesz a tréning.

Egy biztos, a megfelelő alvás hosszútávon elengedhetetlen, és sem a sport, sem más nem akadályozhatja ezt. Viszont a rendszeres testmozgás is elengedhetetlen, így ha egy ideje már rosszabbul alszol, csökkentsd le a távokat és a tempót, kemény futás helyett válaszd a könnyedebb kocogást, és alaposan tankolj fel vitaminokból és egészséges szénhidrátból. Az alváshiány mögött komolyabb okok is húzódhatnak, elsősorban ezt kell kiderítened, akármilyen fájdalmas, a futás legyen most másodlagos!

Olvasd el ezt is!
Ezért szeretem a téli futásokat

Bár sok nehézség van, hiszen rengeteg cuccot kell felvenni, csúszós a talaj, és konkrétan megfagy az arcom, mégis imádok télen futni, ezek miatt:

Csodaszerként emlegetett SMR henger

Manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendő új funkcionális eszköz az SMR henger (self-myofascial release- izompólya önmasszázs). Élsportolók esküsznek rá, henger nélkül nem mennek egy edzésre/versenyre sem. Ha nekik bevált, neked is érdemes beépíteni az edzéseid mellé. Amellett, hogy regenerációt gyorsíthatsz, számos sérülés megelőzésében segíthet.

Ha a futáshoz jól jön egy új dal

Új videoklipjével azokat a futókat jó eséllyel megnyeri a Manoya, akik szívesen hallgatnak zenét futás közben. A kellemes ütemű nóta egy könnyű futás klassz kísérője lehet.

Az életmódváltás 5 érzelmi fázisa

A fogyúkúra nem vicc. Mindig rengeteg változással, lemondással jár és mindenkire másképp hat. Ha életmódváltásba kezdesz, az is biztos, hogy kissé érzékenyebb leszel a megszokottnál.

Miért van szükség keresztedzésre?

Ha kitűzött céljaid között az is szerepel, hogy gyorsabb legyél, más sportok is segíthetnek abban, hogy ezt elérd.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft