Fuss vagy ne, ha rosszul aludtál?

Szoros edzéstervet tartasz, esetleg annyira sűrű a beosztásod, hogy nehezen tudod beépíteni az edzéseket, így nem szeretnél egyszer sem kihagyni? Na és, mi a helyzet akkor, ha rosszul aludtál?

Szoros edzéstervet tartasz, esetleg annyira sűrű a beosztásod, hogy nehezen tudod beépíteni az edzéseket, így nem szeretnél egyszer sem kihagyni? Na és, mi a helyzet akkor, ha rosszul aludtál?

Olvasd el ezt is!

Ez rengeteg dologtól függ: ha nem ez az első eset a héten, hogy nem tudtál megfelelően pihenni, akkor mindenképpen érdemes kihagynod a reggeli futást, hogy tovább tudj pihenni. Kialvatlanul a teljesítményed meglehetősen leromlik, ráadásul a sérülésveszély is nagyobb.

Ha viszont a héten még nem jutottál el sportolni, és ez az egy éjszaka volt rossz, akkor nyugodtan vágj neki a köröknek, mert felfrissít és energikusabbá tesz a tréning.

Egy biztos, a megfelelő alvás hosszútávon elengedhetetlen, és sem a sport, sem más nem akadályozhatja ezt. Viszont a rendszeres testmozgás is elengedhetetlen, így ha egy ideje már rosszabbul alszol, csökkentsd le a távokat és a tempót, kemény futás helyett válaszd a könnyedebb kocogást, és alaposan tankolj fel vitaminokból és egészséges szénhidrátból. Az alváshiány mögött komolyabb okok is húzódhatnak, elsősorban ezt kell kiderítened, akármilyen fájdalmas, a futás legyen most másodlagos!

Olvasd el ezt is!
Itt az ősz, de ne hagyd abba…

Vajon hová tűntek a margitszigeti futók? Vajon miért néptelenedik el a főváros egyik legkedveltebb futóhelye az ősz beálltával?

3 mítosz a futásról, amit már ideje elfelejteni

„Futsz? De az nem rossz a térdednek?” Mindannyian hallottuk már a kérdést nem futó barátainktól. Vágj vissza nekik!

Ezért veszek ki egy kis szabadságot a futásból

Na jó: szögezzük le, hogy ez a szabadság nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem is futok, hanem azt, hogy egy verseny után kevesebbet, rövidebben futok, és akkor amikor én akarom!

6 érdekes és aranyos tény a kutyás futásról

Kutya egy világ ez - mi pedig itt és így futunk a legjobb négylábú barátainkkal.

Így szenved az agyad, amikor nem futsz

Ki kell hagynod néhány hetet? Részvétünk. Sajnos az agyad sem lesz hálás érte.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft