Az edzés kellemetlen mellékhatása

Ha tapasztaltad már, hogy felkészülés, vagy kemény edzés során herpeszes lettél, olvass tovább, mert megmutatjuk, mit tehetsz a kellemetlen hólyagok ellen.

Ha tapasztaltad már, hogy felkészülés, vagy kemény edzés során herpeszes lettél, olvass tovább, mert megmutatjuk, mit tehetsz a kellemetlen hólyagok ellen.

A herpeszt vírus okozza, nagyjából mindig ugyanazon a helyen jelentkeznek a hólyagok és 7-10 napig sajnos ott is maradnak.

A kimerültség és a stressz is közrejátszhat a kialakulásában, így futóknál is gyakran előfordul, főleg, ha megerőltető edzéseket végezne.

A legegyszerűbb megoldás, ha valahogy megpróbálod megtalálni azt a távot, ami után kialakul a herpesz és mindig fuss ennél kevesebbet. Ha muszáj többet futnod, menj el orvoshoz, aki gyógyszereket is felírhat a vírus ellen.

És arra is figyelj, hogy mások is nagyon könnyen elkaphatják! Ne osztozz a törölköződön, poharadon, evőeszközökön másokkal és sajnos a romantikus csókolóztástól is el kell köszönnöd pár napra.

Olvasd el ezt is!
Trükkök a futópadon: ne unatkozz!

A futópados edzés elég monoton lehet, de mutatunk pár trükköt, amivel kicsit izgalmasabbá teheted.

Ki tartja jobban a tempót a maratonon?

Állítólag a nők 18,7 százalékkal jobban tartják magukat az egyenletes tempóhoz a maratonokon, mint a férfiak. Jens Jakob Andersen, a runrepeat.com alapítója 1.815.091 maratoni eredményt vizsgált meg 131 2008 és 2014 között megrendezett versenyről.

Milyen hatással van a zene a futásra?

Te szoktál zenét hallgatni futás közben? Képzeld, jó hatással van a futásodra és a regenerációra is, egy új kutatás szerint. Csak a tempó nem mindegy.

Ez történik a testeddel, ha lecseréled a kávét matcha teára

A matcha tea nemcsak a kávéimádóknak jó alternatíva, de azok számára is szuper, akik nem szeretik a kávé ízét, de olykor jól jönne egy kis energialöket!

Segít vagy árt a futás, ha megfáztál?

A Futásról Nőknek Magazin cikkéből kiderül, hogy vajon jobb pihenni ilyenkor, vagy nyugodtan futhatsz megfázva is:

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft