Kötelező délutáni alvást mindenkinek!

Többször is bebizonyosodott már, hogy az emberek többsége nagyon-nagyon keveset alszik, vagyis nem éri el a napi 7-9 órát. Ez hosszútávon rendkívül káros a szervezetünk egészségére, ám van egy mód, amivel kompenzálható valamelyest!

Többször is bebizonyosodott már, hogy az emberek többsége nagyon-nagyon keveset alszik, vagyis nem éri el a napi 7-9 órát. Ez hosszútávon rendkívül káros a szervezetünk egészségére, ám van egy mód, amivel kompenzálható valamelyest!

Olvasd el ezt is!

A délutáni szunyókálás (igen, igen tudjuk, a legtöbben ezt csak hétvégén tudják beiktatni) nem csak egy nagyon kellemes tevékenység, de nagyon hasznos is! Ezzel ugyanis elűzheted a stresszt, regenerálódhatsz, és még az alváshiány okozta káros hatásokat is kompenzálhatod.

Nemrég tettek közzé egy tanulmányt a Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism című szaklapban, amiből kiderült, hogy egy félórás délutáni alvás képes helyretenni az alváshiány okozta hormonváltozásokat, erősíti az immunrendszert, és csökkenti a kortizol stresszhormon szintjét. Javítja a memóriát, a hatékonyságot és a kreativitást is. Jól hangzik ugye?

Természetesen ezt nem úgy kell érteni, hogyha napi 5 órát alszol, és délután ledőlsz 30 percre, akkor minden rendben van, de azért jó tudni, hogy segítségével javíthatsz a helyzeten!

Olvasd el ezt is!
Amikor először futhattak nők maratont az Olimpián: ünnepeljük meg a pillanatot!

Sokáig úgy gondolták, hogy a női test nem képes még olyan távok lefutására sem, mint 1500 méter (!!!), ezért is volt hatalmas és különleges pillanat, amikor először, 1984-ben már hölgyek is indulhattak az Olimpián a maratonon.

Az ősz kedvence: a sütötők 5 pozitív hatása

A sütőtök rengeteg tápanyagot tartalmaz és annyi pozitív hatással rendelkezik az egészségedre, hogy meg fogsz lepődni!

10 futópillanat, amit érdemes megünnepelni

Minden fejlődést érdemes megörökítened az utókornak és magadnak is. A kemény munka után pedig megérdemled az ünneplést.

5 igazság a futás és kávé kapcsolatáról

A legfontosabb kérdésekre kerestük a választ a futással és kávéval kapcsolatban. Íme az eredmények:

Hogyan kezeld, ha a párod egyáltalán nem támogat a futásban?

Régebben mindig arról álmodoztam, hogy a pasimmal együtt futunk, mert annyi ilyen példát láttam magam előtt, és nem bírtam belenyugodni, hogy ő inkább az olyan szórakoztatóbbnak mondható sportokat szereti, mint a foci vagy a tenisz, és esze ágában sincs 5-6km-nál többet lefutni.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft