Borítókép: Hajápolási tippek futóknak - így kerüld el a gyakori hajmosást

Hajápolási tippek futóknak - így kerüld el a gyakori hajmosást

Forrás: Europress
Zavar, hogy minden futás után hajat kell mosnod? Pedig nem ez a legjobb megoldás. Megmutatjuk, mit kell tenned, hogy egészséges maradjon a hajad és gyorsabban végezz a fürdőszobában.

Kövesd Borbás Norbi, a Barberry fodrászának tippjeit, hogy frissen mosott hatást érj el gyorsabban!

Az első fontos dolog, hogy tudd, nem csak az idődet veszi el a gyakori hajmosás, hanem a hajadnak sem tesz túl jót. Azon túl, hogy a színpigmenteket kimosod belőle, a tartásáért és rugalmasságáért felelős keratin mennyisége is csökken a hajszálakban. Bár sokaknak elképzelhetetlen, de a heti 1 hajmosás lenne az igazi. A legkellemetlenebb dolog futás után, hogy nem csak kócos és formátlan lesz a hajad, hanem a környezeti hatások és az izzadás következtében a szervezeted faggyúból készít védőréteget a fejbőrödre, ez pedig zsíros hatást kelt. Minél többet futsz, ezt a jelenséget egyre többször tapasztalod, ezért rászokhatsz a gyakori hajmosásra, ami egy igazi ördögi kör. Miért? Mert a hajad érezni fogja, hogy a sok hajmosástól kiszárad a fejbőröd, nem jut elég tápanyag a hajszálaidhoz, ráadásul egyre több faggyút fog termelni a védelem érdekében. Sokan abba a hibába esnek, hogy naponta mosnak hajat, pedig pár hónapos terápiával ez a folyamat visszafordítható.

Első körben megoldást jelenthet, ha kitolod a két hajmosás között eltelt időt. Szépen, fokozatosan kell haladnod, elég csak fél vagy maximum egy nappal tovább kibírnod. Ezt a szintet tartva hetek után fogsz csak javulást érezni, de ne add fel, mert minél tovább kibírod, annál eredményesebb lesz a folyamat. Ilyenkor természetesen a legnagyobb segítség a szárazsampon használata.