80 évesen is szeretnél még futni? Ezeket a szabályokat tartsd be!

Sok idősebb ember panaszkodik arra, hogy fiatalon még nagyon szeretett futni, de annyira megfájdult a térde, lába, hogy már nem bír. Ha te nem szeretnél így járni, és idős korban is futni akarsz, ezeket a szabályokat tartsd be:

Sok idősebb ember panaszkodik arra, hogy fiatalon még nagyon szeretett futni, de annyira megfájdult a térde, lába, hogy már nem bír. Ha te nem szeretnél így járni, és idős korban is futni akarsz, ezeket a szabályokat tartsd be:

Olvasd el ezt is!

1) Figyelj a testedre!

A futók gyakran azzal rontják el, hogy nem törődnek a kis fájdalmakkal, és lusták orvoshoz menni. Csak akkor jutnak el dokihoz, ha már nagy a baj, ez pedig olykor óriási károkat okoz. És igen, ha szükséges, muszáj kényszerpihenőt is tartani,

2) Lépj kisebbeket

Hosszú távon érdemes rászoknod arra, hogy a nagyobb lépések helyett, több kisebbel haladj. Így kisebb terhelés nehezedik a bokádra, térdedre és ízületeidre. Most még nem is tudod elképzelni, de évekkel később nagyon hasznos szokás!

3) Használj edzéstervet

Azért jó, mert így nem szállsz el, nem futsz hirtelen sokkal többet, mint korábban, ezzel megelőzve a sérüléseket. Szép lassan kell emelni a távokat, mert különben olyan terhelésnek teszed ki a tested, amit talán nem bír el. Mindig okosan állj az edzéshez, és a pihenőnapokat is tartsd be.

4) Kell a keresztedzés

Akármekkora futóbolond is vagy, mindig iktass be más típusú edzéseket. Legyen ez TRX, úszás, erősítés, vagy bármi olyan, ami kíméli az ízületeket, és közben erősíti az izmaidat.

Boldog futásokat kívánunk!

Nincs energiád? 6 dolog, ami segít kirobbanó formába kerülni

Ha az utóbbi időben úgy érzed, hogy soha nincs elég erőd a futásokhoz, edzésekhez, vagy úgy általában a mindennapokhoz, az alábbi változások a segítségedre lesznek!

5 ok - ezért hízol el télen

A telet sokan utálják: hideg, latyakos és a napot is ritkán látod. Mindenki köhög, beteg és a bankkártyádon is jóval kevesebb a pénz.

5 tipp - így állítsd meg az izzadást edzés után

Hogy ne ragadj az izzadtságtól még órákkal edzés után sem…

Rövidítsd le a megfázásod 3 nappal

Egy tabletta elég ahhoz, hogy megállítsa az orrfolyást!

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft