Nem jön ki? Tedd ezt

Tudod, hogy hamarosan kezdődik a verseny és előtte még el kéne menned wc-re, mert verseny közben nem szeretnél megállni. Mit tegyél, hogy megsürgesd a dolgokat?

Tudod, hogy hamarosan kezdődik a verseny és előtte még el kéne menned wc-re, mert verseny közben nem szeretnél megállni. Mit tegyél, hogy megsürgesd a dolgokat?

1. Igyál kávét

Sok futó esküszik rá, hiszen ez felpörgetni az anyagcseréd, az emésztőrendszered, aztán már csak annyi a dolgod, hogy beülj a trónra és várj. Néhány perc elég lehet ahhoz, hogy kijöjjön, aminek jönnie kell.

2. Mozogj

A mozgás is felgyorsítja az anyagcseréd, ezért érdemes pár gyakorlatot elvégezni futás előtt. Akár kocoghatsz is, de a terpesz-zár ugrás és a dinamikus nyújtások is meghozzák hatásukat.

3. Kelj korábban

Érdemes úgy időzítened az ébreést, hogy minden reggeli rituálédra maradjon idő. Ha esetleg más időzónába utazol, érdemes a szokásosnál korábban kelned, hogy mindenre bőven maradjon időd.

4. Masszázs

Egy új kutatás szerint ha enyhén masszírozod a gátad, megelőzheted a székrekedés kialakulását. Bár nagyon furcsának hangzik, egy próbát megér.

5. Vészhelyzetben használj kúpot?

A glicerines kúp sok szakértő szerint hatásos, ám a versenyen bajt okozhat, főleg akkor, ha még azelőtt nem próbáltad. Maximum a verseny előtti este próbáld ki, de reggel ne ezzel induljon a napod.

6. Figyelj a táplálkozásra

A rostok fontos szerepet játszanak az anyagcsere megfelelő működésében, ezért a verseny előtti hetekben fogyassz rostokat bőséggel. Viszont a verseny előtti nap már ne egyél annyit, mert hasmenést is okozhat. Figyelj a folyadékpótlásra is, hiszen ha keveset iszol, a wc-n sem megy majd a nagydolog. Igyál a verseny előtti nap és a verseny reggelén is vizet, hogy mozgásban tartsd az emésztőrendszered.

Olvasd el ezt is!
Milyen telefonja legyen egy futónak?

Az aktuális telefonommal történt egy kis baleset. Leesett és pont nem volt rajta tok, így a széle megtört, az üvege meghasadt. Működik még, de 2 és fél év után így már biztosan elérkezett az idő a nyugdíjaztatására.

Tanácsok, hogy ne szenvedj annyira a futópadon

Gyűlölök padon futni. Mondjuk soha nem szoktam, mert esőben, hóban, fagyban, 50 fokban is inkább odakint edzem, nem igazán zavarnak a különböző környezeti tényezők.

Meggyógyítja az ízületi gyulladásokat, csökkenti a fájdalmat: a kurkuma tényleg csodaszer!

Újabban az egyik legtrendibb fűszer, sőt már menő „arany lattét” is lehet belőle készíteni a kurkumából. De nem csak a különleges íze miatt, hanem fantasztikus hatásai miatt is hódít, amelyek kifejezetten sportolók számára hasznosak!

Tésztavacsora 15 perc alatt, 29 gramm fehérjével

A recept nem titkolt célja, hogy ne tudj kifogást találni arra, hogy miért nem főzöl otthon. És mik a leggyakoribb kifogások?

Szereted a kihívásokat? Fuss az év leghidegebb időszakában és légy részese egy nemzetközi versenynek!

Minden év januárjának és februárjának utolsó vasárnapján világszerte csatlakoznak a finn kezdeményezésű Yours Truly futáshoz.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft