Nem jön ki? Tedd ezt

Tudod, hogy hamarosan kezdődik a verseny és előtte még el kéne menned wc-re, mert verseny közben nem szeretnél megállni. Mit tegyél, hogy megsürgesd a dolgokat?

Tudod, hogy hamarosan kezdődik a verseny és előtte még el kéne menned wc-re, mert verseny közben nem szeretnél megállni. Mit tegyél, hogy megsürgesd a dolgokat?

1. Igyál kávét

Sok futó esküszik rá, hiszen ez felpörgetni az anyagcseréd, az emésztőrendszered, aztán már csak annyi a dolgod, hogy beülj a trónra és várj. Néhány perc elég lehet ahhoz, hogy kijöjjön, aminek jönnie kell.

2. Mozogj

A mozgás is felgyorsítja az anyagcseréd, ezért érdemes pár gyakorlatot elvégezni futás előtt. Akár kocoghatsz is, de a terpesz-zár ugrás és a dinamikus nyújtások is meghozzák hatásukat.

3. Kelj korábban

Érdemes úgy időzítened az ébreést, hogy minden reggeli rituálédra maradjon idő. Ha esetleg más időzónába utazol, érdemes a szokásosnál korábban kelned, hogy mindenre bőven maradjon időd.

4. Masszázs

Egy új kutatás szerint ha enyhén masszírozod a gátad, megelőzheted a székrekedés kialakulását. Bár nagyon furcsának hangzik, egy próbát megér.

5. Vészhelyzetben használj kúpot?

A glicerines kúp sok szakértő szerint hatásos, ám a versenyen bajt okozhat, főleg akkor, ha még azelőtt nem próbáltad. Maximum a verseny előtti este próbáld ki, de reggel ne ezzel induljon a napod.

6. Figyelj a táplálkozásra

A rostok fontos szerepet játszanak az anyagcsere megfelelő működésében, ezért a verseny előtti hetekben fogyassz rostokat bőséggel. Viszont a verseny előtti nap már ne egyél annyit, mert hasmenést is okozhat. Figyelj a folyadékpótlásra is, hiszen ha keveset iszol, a wc-n sem megy majd a nagydolog. Igyál a verseny előtti nap és a verseny reggelén is vizet, hogy mozgásban tartsd az emésztőrendszered.

Olvasd el ezt is!
Hogyan kezeld, ha a párod egyáltalán nem támogat a futásban?

Régebben mindig arról álmodoztam, hogy a pasimmal együtt futunk, mert annyi ilyen példát láttam magam előtt, és nem bírtam belenyugodni, hogy ő inkább az olyan szórakoztatóbbnak mondható sportokat szereti, mint a foci vagy a tenisz, és esze ágában sincs 5-6km-nál többet lefutni.

Az apuka 4 éves kislányával döntött maratoni rekordot

Calum Neff 11 hónapos kislányával februárban már megdöntötte a babakocsis félmaraton rekordját, most viszont a maratonra pályázott.

6 ok, amiért az edzés a legjobb hangulatjavító

A futás pozitívumat nem győzzük sorolni. Itt egy újabb lista arról, hogyan javíthat a hangulatodon.

5 dolog, amiben hasonlít a sport és az élet

A mozgás akár az élet metaforája is lehetne. A következő tények is ezt bizonyítják:

6 dolog, amiben a futás enyhén szólva megváltoztatta az életemet

Bár mindig sportoltam, a futás kifejezetten meghatározó darabja azoknak a mozgásformáknak, amiket eddig űztem. Nem csak a mindennapjaimra, de átfogóan az életemre is hatalmas hatással van. Most elmondom, miben!

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft