Így hűtsd le magad a forró futások után

A hőség egy jó ideig eltart még, és azon kívül, hogy nehezítő körülmény, nem játék. Az egy dolog, hogy minden kilométer igazi küzdelem, de az egészségedre is káros, ha nem figyelsz!

A hőség egy jó ideig eltart még, és azon kívül, hogy nehezítő körülmény, nem játék. Az egy dolog, hogy minden kilométer igazi küzdelem, de az egészségedre is káros, ha nem figyelsz!

Előtte hűsölj!

Mielőtt elindulsz futni a forróságban, igyál sok hideg vizet, és lehetőleg olyan helyen tartózkodj, ahol megy a légkondi. Akár a futócuccaidat is bedobhatod egy időre a hűtőbe!

De mi a teendő utána?

1. Mindenképpen alaposan nyújtsd le magad, akármennyire is vágyakozol a hideg zuhany alá, ezt a kis időt még bírd ki! Ezzel lenyugszik a pulzusod, és így kevésbé fogsz izzadni fürdés után.

2. Ne jéghideg, hanem csak hűs vízben zuhanyozz, mert ez kevésbé sokkolja a tested, és nem készteti arra, hogy felfűtse magát!

3. Zuhanyzás után ne törölközz meg nagyon, hanem hagyd, hogy a levegő szárítson meg. Ez sokkal kellemesebb, mint törülközőbe csavarni magad.

4. Tölts fel egy lavórt hideg vízzel csak pár cm-ig, és itt áztasd a lábfejedet, amíg elmajszolod az edzés utáni harapnivalódat.

5. Egy üres spray-fejű flakonba tölts vizet még a futás előtt, és tedd a hűtőbe. Aztán ezzel fújhatod le az arcodat utána.

Legközelebb beveted ezeket a tanácsokat?

Olvasd el ezt is!
4 tipp - erre figyelj, ha esőben futsz

Ha a természet megtréfál és a versenyed napján hatalmas esővel köszönt, fogadd meg a következő tanácsokat.

Tízperces gyalogló edzésterv, amit ebédidőben is elvégezhetsz

Van olyan, hogy nincs kedved normálisan edzeni, pedig nagyon szükséged lenne a mozgásra. Vagy éppen most lábadozol egy sérülésből, és csak szoktatnod kell a testedet ahhoz, hogy újra elkezdesz sportolni. Bármelyik is igaz rád, az alábbi tízperces edzésterv neked szól!

Játssz a társaddal futás közben!

Amerikában van egy játék, „Would you rather” a neve, melynek lényege, hogy a kérdésben feltett két opció közül kell kiválasztani azt, amelyik szimpatikusabb.

Az ünnepek alatt fuss kevesebbet, figyelj a családra jobban!

Mindjárt itt a karácsony. Az ősz elrepült és már talán kezdetét is vette a nagy hajtás.

Tíz furcsa tény a futókról

Különös fajta a futó, az biztos. Sebtapaszt teszünk a mellbimbónkra, nyíltan beszélünk arról, sikerült-e már aznap wc-re mennünk, és önszántunkból kimegyünk a hőségbe vagy a fagyba, hogy fussunk egy csomó kilométert.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft