Így hűtsd le magad a forró futások után

A hőség egy jó ideig eltart még, és azon kívül, hogy nehezítő körülmény, nem játék. Az egy dolog, hogy minden kilométer igazi küzdelem, de az egészségedre is káros, ha nem figyelsz!

A hőség egy jó ideig eltart még, és azon kívül, hogy nehezítő körülmény, nem játék. Az egy dolog, hogy minden kilométer igazi küzdelem, de az egészségedre is káros, ha nem figyelsz!

Előtte hűsölj!

Mielőtt elindulsz futni a forróságban, igyál sok hideg vizet, és lehetőleg olyan helyen tartózkodj, ahol megy a légkondi. Akár a futócuccaidat is bedobhatod egy időre a hűtőbe!

De mi a teendő utána?

1. Mindenképpen alaposan nyújtsd le magad, akármennyire is vágyakozol a hideg zuhany alá, ezt a kis időt még bírd ki! Ezzel lenyugszik a pulzusod, és így kevésbé fogsz izzadni fürdés után.

2. Ne jéghideg, hanem csak hűs vízben zuhanyozz, mert ez kevésbé sokkolja a tested, és nem készteti arra, hogy felfűtse magát!

3. Zuhanyzás után ne törölközz meg nagyon, hanem hagyd, hogy a levegő szárítson meg. Ez sokkal kellemesebb, mint törülközőbe csavarni magad.

4. Tölts fel egy lavórt hideg vízzel csak pár cm-ig, és itt áztasd a lábfejedet, amíg elmajszolod az edzés utáni harapnivalódat.

5. Egy üres spray-fejű flakonba tölts vizet még a futás előtt, és tedd a hűtőbe. Aztán ezzel fújhatod le az arcodat utána.

Legközelebb beveted ezeket a tanácsokat?

Olvasd el ezt is!
Edzés előtti snackek a kirobbanó enerigáért

Dobd össsze ezeket, hogy több energiád legyen!

Így hat az étcsoki a teljesítményedre

A rövidebb távokhoz remek társ az étcsoki. El is mondjuk, miért.

Térképre fel!

Az okos órák és az okos alkalmazások térhódításával nemcsak futni lehet, hanem csomó érdekes információt nyerhetünk ki a futásainkkal kapcsolatban. Lássuk, melyek ezek!

5 ok, amiért nyugodtan megihatsz ma egy sört futás után

Nyugodtan nyiss egy üveg sört, mert elég jó hatással van az egészségedre. Megmutatjuk, pontosan mik az előnyei:

Ez a 85 éves férfi 4 óra alatti időeredménnyel teljesítette a maratont

A 85 éves Ed Whitlockot nem lassítja a kora. Korcsoportjában annyira jól szerepelt, hogy világrekordot döntött a Toronto Maratonon.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft