Így hűtsd le magad a forró futások után

A hőség egy jó ideig eltart még, és azon kívül, hogy nehezítő körülmény, nem játék. Az egy dolog, hogy minden kilométer igazi küzdelem, de az egészségedre is káros, ha nem figyelsz!

A hőség egy jó ideig eltart még, és azon kívül, hogy nehezítő körülmény, nem játék. Az egy dolog, hogy minden kilométer igazi küzdelem, de az egészségedre is káros, ha nem figyelsz!

Előtte hűsölj!

Mielőtt elindulsz futni a forróságban, igyál sok hideg vizet, és lehetőleg olyan helyen tartózkodj, ahol megy a légkondi. Akár a futócuccaidat is bedobhatod egy időre a hűtőbe!

De mi a teendő utána?

1. Mindenképpen alaposan nyújtsd le magad, akármennyire is vágyakozol a hideg zuhany alá, ezt a kis időt még bírd ki! Ezzel lenyugszik a pulzusod, és így kevésbé fogsz izzadni fürdés után.

2. Ne jéghideg, hanem csak hűs vízben zuhanyozz, mert ez kevésbé sokkolja a tested, és nem készteti arra, hogy felfűtse magát!

3. Zuhanyzás után ne törölközz meg nagyon, hanem hagyd, hogy a levegő szárítson meg. Ez sokkal kellemesebb, mint törülközőbe csavarni magad.

4. Tölts fel egy lavórt hideg vízzel csak pár cm-ig, és itt áztasd a lábfejedet, amíg elmajszolod az edzés utáni harapnivalódat.

5. Egy üres spray-fejű flakonba tölts vizet még a futás előtt, és tedd a hűtőbe. Aztán ezzel fújhatod le az arcodat utána.

Legközelebb beveted ezeket a tanácsokat?

Olvasd el ezt is!
3 ok, hogy több édesburgonyát egyél

Érdemes a sima krumplit batátára cserélned. Hogy miért? Mutatjuk az okokat!

Milyen telefonja legyen egy futónak?

Az aktuális telefonommal történt egy kis baleset. Leesett és pont nem volt rajta tok, így a széle megtört, az üvege meghasadt. Működik még, de 2 és fél év után így már biztosan elérkezett az idő a nyugdíjaztatására.

Tanácsok, hogy ne szenvedj annyira a futópadon

Gyűlölök padon futni. Mondjuk soha nem szoktam, mert esőben, hóban, fagyban, 50 fokban is inkább odakint edzem, nem igazán zavarnak a különböző környezeti tényezők.

Meggyógyítja az ízületi gyulladásokat, csökkenti a fájdalmat: a kurkuma tényleg csodaszer!

Újabban az egyik legtrendibb fűszer, sőt már menő „arany lattét” is lehet belőle készíteni a kurkumából. De nem csak a különleges íze miatt, hanem fantasztikus hatásai miatt is hódít, amelyek kifejezetten sportolók számára hasznosak!

Tésztavacsora 15 perc alatt, 29 gramm fehérjével

A recept nem titkolt célja, hogy ne tudj kifogást találni arra, hogy miért nem főzöl otthon. És mik a leggyakoribb kifogások?

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft