Borítókép: Ez az az izom, amit várandósként erősítened kell!

Ez az az izom, amit várandósként erősítened kell!

Forrás: Europress
Hiába életed a sport, a várandósságod alatt természetesen te is a babád egészségét tartod a legfontosabbnak. Viszont, nem kell lemondanod a rendszeres sportról, csak másként kell edzened!

A szakértők egyetértenek abban, hogy a testmozgás jó hatással van a kismamák egészségügyi állapotára, lehet ez erősítő torna vagy éppen futás! Ha továbbra sem szeretnél lemondani a futásról, az erősítő edzésre még nagyobb hangsúlyt kell fektetni, és célzottan, bizonyos területekre kell koncentrálni. Ezzel megelőzheted a rossz közérzetet és sérüléseket. A farizmokra kellene többet erősíteni, hiszen ez segít egyensúlyban tartani az alsó végtagokat és a medencét. Ha ez nincs rendben, a terhesség alatt könnyebben előjönnek az olyan problémák, amikre egyébként is hajlamos vagy, Achilles-ín gyulladás, térdpanaszok, stb.

A medence kissé előredől, ahogy nő a hasad, és a súly előrehúzza, ezért is fontos, hogy a popsi izmaid minél masszívabbak legyenek. Ha szeretnéd elkerülni a kismedencei, és gerincfájdalmakat, abban is a farizom erősítése lesz a segítségedre.

Tehát a legjobb, ha hetente háromszor csupán 20 erősítő edzésen veszel részt, és kifejezetten a farizom és hátizomra koncentrálsz!