Ez az az izom, amit várandósként erősítened kell!

Hiába életed a sport, a várandósságod alatt természetesen te is a babád egészségét tartod a legfontosabbnak. Viszont, nem kell lemondanod a rendszeres sportról, csak másként kell edzened!

Hiába életed a sport, a várandósságod alatt természetesen te is a babád egészségét tartod a legfontosabbnak. Viszont, nem kell lemondanod a rendszeres sportról, csak másként kell edzened!

Olvasd el ezt is!
Olvasd el ezt is! Fuss vagy szoptass?

A szakértők egyetértenek abban, hogy a testmozgás jó hatással van a kismamák egészségügyi állapotára, lehet ez erősítő torna vagy éppen futás! Ha továbbra sem szeretnél lemondani a futásról, az erősítő edzésre még nagyobb hangsúlyt kell fektetni, és célzottan, bizonyos területekre kell koncentrálni. Ezzel megelőzheted a rossz közérzetet és sérüléseket. A farizmokra kellene többet erősíteni, hiszen ez segít egyensúlyban tartani az alsó végtagokat és a medencét. Ha ez nincs rendben, a terhesség alatt könnyebben előjönnek az olyan problémák, amikre egyébként is hajlamos vagy, Achilles-ín gyulladás, térdpanaszok, stb.

A medence kissé előredől, ahogy nő a hasad, és a súly előrehúzza, ezért is fontos, hogy a popsi izmaid minél masszívabbak legyenek. Ha szeretnéd elkerülni a kismedencei, és gerincfájdalmakat, abban is a farizom erősítése lesz a segítségedre.

Tehát a legjobb, ha hetente háromszor csupán 20 erősítő edzésen veszel részt, és kifejezetten a farizom és hátizomra koncentrálsz!

Olvasd el ezt is!
Olvasd el ezt is! Szabad futni várandósan?
Itt az ősz, de ne hagyd abba…

Vajon hová tűntek a margitszigeti futók? Vajon miért néptelenedik el a főváros egyik legkedveltebb futóhelye az ősz beálltával?

3 mítosz a futásról, amit már ideje elfelejteni

„Futsz? De az nem rossz a térdednek?” Mindannyian hallottuk már a kérdést nem futó barátainktól. Vágj vissza nekik!

Ezért veszek ki egy kis szabadságot a futásból

Na jó: szögezzük le, hogy ez a szabadság nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem is futok, hanem azt, hogy egy verseny után kevesebbet, rövidebben futok, és akkor amikor én akarom!

6 érdekes és aranyos tény a kutyás futásról

Kutya egy világ ez - mi pedig itt és így futunk a legjobb négylábú barátainkkal.

Így szenved az agyad, amikor nem futsz

Ki kell hagynod néhány hetet? Részvétünk. Sajnos az agyad sem lesz hálás érte.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft