Így javít egy 30-perces futás a motoros képességeiden

A Johns Hopkins kutatói végeztek vizsgálatot a témában, így ismét megismerhetjük a futás egy újabb előnyét.

A Johns Hopkins kutatói végeztek vizsgálatot a témában, így ismét megismerhetjük a futás egy újabb előnyét.

A résztvevők sokkal jobban teljesítettek a teszteken, amikor közvetlenül a feladatok elvégzése előtt futottak 30 percet közepes tempóban. Egyébként egy kurzort kellett irányítaniuk a hüvelyk-, és mutatóujjukkal.

A szakértők szerint ennek két lehetséges oka van: az egyik, hogy a pszichológiai modell serint a futás hatására éberebb lehetsz és javul a koncentrációs képességed. Egy másik magyarázat szerint viszont a mozgás közben felszabaduló hormonok okozzák a jelenséget: a dopamin és szerotonin koktéljának hatására érhetsz el jobb eredményeket.

Ráadásul a kutatásból az is kiderült, hogy a futás nem csak közvetlenül a tervezett teszt előtt javít a motoros képességeken, hanem rendszeresen végezve állandóan.

Na, te is kedvet kaptál?

Egy apró változtatás a reggeli rutinodban, és sokkal jobb lesz az életed!

Csökkentsd a stresszt, dobj le pár kilót, kezdj egy új életmódba! Most azt is eláruljuk, hogy teheted meg mindezt egyetlen mindennapi szokás megváltoztatásával.

Majdnem kókuszgolyó - csokis energiagolyó pekándióval és datolyával

Ha megéheztél futás után, vagy előtte lenne szükséged egy kis plusz energiára, készítsd el ezeket a finom nasikat. Akár a paleo étrendbe is beillesztheted őket, mert semmilyen olyan alapanyagot nem tartalmaz, aminek tiltitt lenne a fogyasztása.

A férfi, aki átfutott Amerikán és ezzel rekordot döntött

Pete Kostelnick ultrafutó hétfőn megdöntött egy 36 éves rekordot, ezzel ő lett az, aki a legrövidebb idő alatt futotta át Amerikát. 46 nap, 8 óra és 36 percnél rövidebb eredménnyel futott célba.

3 egyszerű drill a jobb futótechnikáért és gyorsabb sebességért

Végezd el ezt a 3 gyakorlatot, hogy javíts az időeredményeden!

Itt az ősz, de ne hagyd abba…

Vajon hová tűntek a margitszigeti futók? Vajon miért néptelenedik el a főváros egyik legkedveltebb futóhelye az ősz beálltával?

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft