Nyújts és erősíts az egészséges lábakért

Jordan Metzl, Runner's World sportorvosa elmagyarázza, hogyan őrizd meg a bokád, a sarkad és a talpad egészségét.

Jordan Metzl, Runner's World sportorvosa elmagyarázza, hogyan őrizd meg a bokád, a sarkad és a talpad egészségét.

VÁDLINYÚJTÁS NYÚJTOTT LÁBBAL

Magad elé tartott kezeid szorítsd a falhoz. Bal lábad maradjon elöl, jobb lábad nyújtsd egyenesen hátra. Ne hajlítsd be a jobb térdedet. Dőlj a fal felé, amíg nem érzed, hogy a jobb vádlid megnyúlik. Tartsd ki a pózt 30 mp-ig, aztán cserélj lábat. Három kört végezz.

VÁDLINYÚJTÁS HAJLÍTOTT TÉRDDEL

Magad elé tartott kezeid szorítsd a falhoz. Tedd a jobb lábad közvetlenül a bal sarkad mögé. Mindkét talpad leszorítva, finoman hajlítsd be mindkét térdedet a nyújtáshoz. Tarts a pózt 30-mp-ig, aztán válts lábat. Három kört végezz.

VÁDLI HENGEREZÉS

Helyezz SMR-hengert a bal bokád alá. Jobb lábad helyezd a bal combodra. Kezeiddel a hátad mögött, a talajon támaszkodva, gördítsd előre magad, amíg a henger a bal térded hajlata alá kerül. 15-ször gördülj előre-hátra. Ismételj jobb lábbal. Túlságosan nehéz végrehajtani? Hengerezz egyszerre két lábbal.

LÁBFEJ-KIFORDÍTÁS

Rögzíts gumiszalagot egy nehezebb bútordarabhoz, például a kanapé lábához. Ülj le a földre, és a gumiszalag másik végét akaszd az átellenes lábfejedre, hogy megfeszüljön a szalag; ezután nyújtsd ki a lábadat, és a lábfejedet kifelé fordítva feszítsd a szalagot. Ismételj 10–20-szor, majd válts lábat.

KÜLPONTOS VÁDLIEMELÉS

Állj fel egy lépcsőre úgy, hogy a sarkad lelógjon róla. (Kapaszkodj meg, nehogy eless.) Emelkedj lábujjhegyre. Aztán lassan – tíz számolásra – ereszd a sarkad a lépcsőfok szintje alá. Megint emelkedj lábujjhegyre, és ismételd meg a mozdulatot. 15 kört végezz.

FELUGRÁS GUGGOLÁSBÓL

Állj vállszéles terpeszbe, karjaid nyújtsd előre. Guggolj le, a fenekedet told hátra, miközben a felsőtested feszes marad. Most hirtelen ugorj fel, amilyen magasra csak tudsz, puhán érkezz vissza. 3×15 ismétlést végezz.

Edzés előtti snackek a kirobbanó enerigáért

Dobd össsze ezeket, hogy több energiád legyen!

Így hat az étcsoki a teljesítményedre

A rövidebb távokhoz remek társ az étcsoki. El is mondjuk, miért.

Térképre fel!

Az okos órák és az okos alkalmazások térhódításával nemcsak futni lehet, hanem csomó érdekes információt nyerhetünk ki a futásainkkal kapcsolatban. Lássuk, melyek ezek!

5 ok, amiért nyugodtan megihatsz ma egy sört futás után

Nyugodtan nyiss egy üveg sört, mert elég jó hatással van az egészségedre. Megmutatjuk, pontosan mik az előnyei:

Ez a 85 éves férfi 4 óra alatti időeredménnyel teljesítette a maratont

A 85 éves Ed Whitlockot nem lassítja a kora. Korcsoportjában annyira jól szerepelt, hogy világrekordot döntött a Toronto Maratonon.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft