Nyújts és erősíts az egészséges lábakért

Jordan Metzl, Runner's World sportorvosa elmagyarázza, hogyan őrizd meg a bokád, a sarkad és a talpad egészségét.

Jordan Metzl, Runner's World sportorvosa elmagyarázza, hogyan őrizd meg a bokád, a sarkad és a talpad egészségét.

VÁDLINYÚJTÁS NYÚJTOTT LÁBBAL

Magad elé tartott kezeid szorítsd a falhoz. Bal lábad maradjon elöl, jobb lábad nyújtsd egyenesen hátra. Ne hajlítsd be a jobb térdedet. Dőlj a fal felé, amíg nem érzed, hogy a jobb vádlid megnyúlik. Tartsd ki a pózt 30 mp-ig, aztán cserélj lábat. Három kört végezz.

VÁDLINYÚJTÁS HAJLÍTOTT TÉRDDEL

Magad elé tartott kezeid szorítsd a falhoz. Tedd a jobb lábad közvetlenül a bal sarkad mögé. Mindkét talpad leszorítva, finoman hajlítsd be mindkét térdedet a nyújtáshoz. Tarts a pózt 30-mp-ig, aztán válts lábat. Három kört végezz.

VÁDLI HENGEREZÉS

Helyezz SMR-hengert a bal bokád alá. Jobb lábad helyezd a bal combodra. Kezeiddel a hátad mögött, a talajon támaszkodva, gördítsd előre magad, amíg a henger a bal térded hajlata alá kerül. 15-ször gördülj előre-hátra. Ismételj jobb lábbal. Túlságosan nehéz végrehajtani? Hengerezz egyszerre két lábbal.

LÁBFEJ-KIFORDÍTÁS

Rögzíts gumiszalagot egy nehezebb bútordarabhoz, például a kanapé lábához. Ülj le a földre, és a gumiszalag másik végét akaszd az átellenes lábfejedre, hogy megfeszüljön a szalag; ezután nyújtsd ki a lábadat, és a lábfejedet kifelé fordítva feszítsd a szalagot. Ismételj 10–20-szor, majd válts lábat.

KÜLPONTOS VÁDLIEMELÉS

Állj fel egy lépcsőre úgy, hogy a sarkad lelógjon róla. (Kapaszkodj meg, nehogy eless.) Emelkedj lábujjhegyre. Aztán lassan – tíz számolásra – ereszd a sarkad a lépcsőfok szintje alá. Megint emelkedj lábujjhegyre, és ismételd meg a mozdulatot. 15 kört végezz.

FELUGRÁS GUGGOLÁSBÓL

Állj vállszéles terpeszbe, karjaid nyújtsd előre. Guggolj le, a fenekedet told hátra, miközben a felsőtested feszes marad. Most hirtelen ugorj fel, amilyen magasra csak tudsz, puhán érkezz vissza. 3×15 ismétlést végezz.

3 ok, hogy több édesburgonyát egyél

Érdemes a sima krumplit batátára cserélned. Hogy miért? Mutatjuk az okokat!

Milyen telefonja legyen egy futónak?

Az aktuális telefonommal történt egy kis baleset. Leesett és pont nem volt rajta tok, így a széle megtört, az üvege meghasadt. Működik még, de 2 és fél év után így már biztosan elérkezett az idő a nyugdíjaztatására.

Tanácsok, hogy ne szenvedj annyira a futópadon

Gyűlölök padon futni. Mondjuk soha nem szoktam, mert esőben, hóban, fagyban, 50 fokban is inkább odakint edzem, nem igazán zavarnak a különböző környezeti tényezők.

Meggyógyítja az ízületi gyulladásokat, csökkenti a fájdalmat: a kurkuma tényleg csodaszer!

Újabban az egyik legtrendibb fűszer, sőt már menő „arany lattét” is lehet belőle készíteni a kurkumából. De nem csak a különleges íze miatt, hanem fantasztikus hatásai miatt is hódít, amelyek kifejezetten sportolók számára hasznosak!

Tésztavacsora 15 perc alatt, 29 gramm fehérjével

A recept nem titkolt célja, hogy ne tudj kifogást találni arra, hogy miért nem főzöl otthon. És mik a leggyakoribb kifogások?

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft