2 jel, hogy sérülés fenyeget

A futósérüléseket nem is olyan nehéz elkerülni, ha figyelsz a tested apró jelzéseire. Így még azelőtt kiküszöblheted őket, hogy komolyabban veszélyeztetnék az edzésterved. Elmondjuk, milyen jelekre kell odafigyelned:

A futósérüléseket nem is olyan nehéz elkerülni, ha figyelsz a tested apró jelzéseire. Így még azelőtt kiküszöblheted őket, hogy komolyabban veszélyeztetnék az edzésterved. Elmondjuk, milyen jelekre kell odafigyelned:

Sérülés
Sérülés


1. Álmatlan éjszakák
Az egyik első jelzés, hogy folyamatosan nagyon fáradt vagy, többször felébredsz éjszaka, vagy épp nem tudsz elaludni. Ilyenkor azt jelzi a szervezet, hogy ki kell pihenned magad.
A legjobb megoldás, ha többet alszol, vagy kihagyd néhány edzést. Ha fáradt vagy, a tartásod sem megfelelő - az állóképességedről ne is beszéljünk -, ezért ilyenkor tényleg a szünet a legjobb megoldás.
2. Kisebb fájdalmak
Ha napokig nem múlik el, de nem érzed annyira súlyosnak, hogy orvoshoz fordulj, akkor is érdemes visszavenned. Jó megoldás lehet ebben az esetben a kresztedzés és a pihenés. Ha viszont folytatod a futást, azt kockáztatod, hogy egy sokkal nagyobb sérüléssel kell szembenézned - például akár fáradásos töréssel.
Hallgass a testedre!

Ezért veszek ki egy kis szabadságot a futásból

Na jó: szögezzük le, hogy ez a szabadság nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem is futok, hanem azt, hogy egy verseny után kevesebbet, rövidebben futok, és akkor amikor én akarom!

6 érdekes és aranyos tény a kutyás futásról

Kutya egy világ ez - mi pedig itt és így futunk a legjobb négylábú barátainkkal.

Így szenved az agyad, amikor nem futsz

Ki kell hagynod néhány hetet? Részvétünk. Sajnos az agyad sem lesz hálás érte.

Amikor először futhattak nők maratont az Olimpián: ünnepeljük meg a pillanatot!

Sokáig úgy gondolták, hogy a női test nem képes még olyan távok lefutására sem, mint 1500 méter (!!!), ezért is volt hatalmas és különleges pillanat, amikor először, 1984-ben már hölgyek is indulhattak az Olimpián a maratonon.

Az ősz kedvence: a sütötők 5 pozitív hatása

A sütőtök rengeteg tápanyagot tartalmaz és annyi pozitív hatással rendelkezik az egészségedre, hogy meg fogsz lepődni!

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft