Borítókép: Mire van szükséged verseny után? Ezeket pakold a táskádba

Mire van szükséged verseny után? Ezeket pakold a táskádba

Forrás: Getty Images
Elég sok verseny van az őszi szezonban, így ilyenkor a legtöbben ki is maxolják a versenyzést. Épp ezért fontos, hogy minél hamarabb regenerálódj! Mutatjuk, miket ne hagyj ki a táskádból, azaz mire lesz szükséged a táv lefutása után?

A meleg ruhán kívül még ezekre lehet szükséged:

  • Kompressziós szár
    Sokan verseny közben viselik (persze ez a távtól is függ), de ha neked ez nem kényelmes, akkor csak dobd be a táskádba, és húzd fel a versenyt követően. Rendkívül jó érzés ilyenkor viselni, és kiválóan segíti az izmaid regenerálódását is. (Extra tipp: ha messze utazol a versenyre, mondjuk repülővel, akkor jó, ha az utazás alatt is rajtad van.)

  • Henger
    Ha a nagy hengeredet nem is akarod magaddal vinni, mert macerás a használata (igen, akkor polifoam is kell), akkor egy kisebb kézi verzió is jó lesz (sőt, egyszer még egy sodrófa is megteszi). Nagyon-nagyon kijárna mindenkinek ugyanis egy alapos hengerezés a versenyek után, hogy a felgyülemlett salakanyagok könnyebben kiürüljenek, a vérkeringés felpezsdüljön, az izmaid ellazulhassanak.
  • Megfelelő üdítő
    Ne csak a verseny közbeni, de az utáni frissítésről is gondoskodnod kell. Vigyél magaddal olyan italport vagy italt, ami tartalmaz magnéziumot, kalciumot, nátrium kloridot, káliumot, így visszaállítva a a tested megfelelő egyensúlyát.

  • Kaja, kaja, kaja
    A gyomrodat (és a sóháztartásodat) egy kis sós perec gyorsan rendbe rakja, de aztán szükséged lesz protein és szénhidrát megfelelő keverékére. Nyilván egy 5 vagy akár 10km-es táv esetében ez nem olyan fontos, de nagyobbaknál már igen. Egy kis marék natúr mandula aszalt gyümölccsel első körben nem rossz, de egy teljes kiőrlésű tortillába tekert sovány sonka zöldségekkel is jó lehet. Kénye, hogy ilyenkor mit kívánsz, de legyen benne sovány fehérje és jó minőségű CH is!