Borítókép: "Szörnyen mennek az edzéseim, de miért?"

"Szörnyen mennek az edzéseim, de miért?"

Forrás: getty images
Ha hirtelen és tartósan romlik a teljesítményed, a következő 5 dolog állhat a háttérben!

Futóként rengeteg időt és energiát szánunk arra, hogy jobbá váljunk, viszont néha nem úgy sikerül az edzés, ahogy vártuk. Ilyenkor számtalan kérdés merülhet fel azzal kapcsolatban, mit rontottunk el. Egy-egy kevésbé jól sikerült futás még nem probléma, de ha tartósan romlik a teljesítményed, a következő dolgok állhatnak a háttérben:

Nem alszol eleget

Hat órányi alvás nem elég az aktív pihenéshez és renerációhoz. Hiába érzed úgy, hogy nem vagy fáradt, a szervezeted ezt másképp gondolja. Törekedj a napi 8 óra alvásra!

Helytelen táplálkozás

Nem csak az étel mennyisége, hanem a minősége is számít. A megfelelő kalóriamennyiség segít abban, hogy legyen üzemanyagod. Kerüld a cukorban gazdag, rossz minőségű szénhidrátokat tartalmazó ételeket és törekedj a minőségi szénhidrátok, fehérjék, zsírok bevitelére!

Sokat edzel

A hosszú futást követő napon ne fuss még egy hosszút! Mivel az izmaidnak szüksége van a regenerációra, nem várhatod el, hogy napokon keresztül ugyanolyan jól teljesíts. A futásaid 80 százaléka legyen laza tempójú, a maradék 20 pedig lehet gyorsabb, vagy hosszabb.

Nem erősítesz

A lábak, törzsizmok és a felsőtest erősítése hozzájárul ahhoz, hogy jobb futó váljon belőled. Ne hagyd ki!

Egyszerűen rossz napod van

Ez gyakran előfordul, de fel a fejjel! Egy rossz futás még nem a világ vége!

Ha nem jött össze úgy, ahogy tervezted, a következő gondolatok biztos, hogy megfordulnak a fejedben: