Borítókép: Rákóczi Feri: „Egyszer próbáltam bent futni, de nem volt jó"

Rákóczi Feri: „Egyszer próbáltam bent futni, de nem volt jó"

Forrás: getty images
Az időjárás az utóbbi napokban azt sem tudja, mit csinál. Szerencsére sokatokat még a hó és a hirtelen jött hideg sem tántorított el a futástól. A rossz idő a témája Rákóczi Feri következő posztjának is, amiben tippeket ad arra, mire figyeljetek, ha a maihoz hasonló időben húzzátok fel a nyúlcipőt.

Egyszer próbáltam bent futni, de egyáltalán nem esett jól. A futópad számomra nagyon monoton, így amikor valamilyen versenyre készültem, kimentem a szabadba akkor is ha hideg volt, vagy éppen esett.

Úgy gondolom, hogy az eső is hozzátartozik a versenyhez, de akinek szimpatikusabb a benti, futópados edzés, az persze nyugodtan válassza azt.

Ha viszont te is inkább kint futsz, a következő tanácsok jól jöhetnek a maihoz hasonló, esős időkre:

  • Ne hagyd ki a bemelegítést! A hideg időben nagyobb szüksége van a térdednek és bokádnak az edzés előtti átmozgatásra. Én általában bent szoktam melegíteni, de ha kocsival mész el futni, érdemesebb a helyszínen, közvetlenül futás előtt elvégezni, különben nincs sok értelme.
  • Használj melegítő krémet! Ha nagyon hideg van, érdemes ezzel bekenned magad, mert serkenti a vérkeringést és elkerülheted vele a túledzést - na meg a sérüléseket is.
  • Öltözz az időjáráshoz mérten! Esőben sosem árt egy jó széldzseki, ami kellően melegen tart futás közben, de az anyaga elvezeti a nedvességet.
  • A nyújtás se maradjon ki! Ahogy a bemelegítés, a nyújtás is kiemelten fontos a rossz időben, ne blicceld el!
  • Miután jól átfagytál a hidegben, dobd le magadról a vizes ruháid és vedd a fürdőszoba felé az irányt. Jutalmazd meg magad egy forró fürdővel!

Mivel vészesen közeleg a Generali Runner’s World Run időpontja, azt tanácsolnám minden indulónak, hogy ne szegje kedvüket az időjárás. A tavalyi verseny is szuper volt, a Balatonnak pedig ilyenkor is megvan a maga szépsége! Én végig ott leszek, 10.5 K-t futok majd. Ugye találkozunk?