Három tipp, hogy több kalóriát égess

Íme néhány tipp, amelyek segítségével sikeresebbé teheted a kalóriák elleni küzdelmet.

Íme néhány tipp, amelyek segítségével sikeresebbé teheted a kalóriák elleni küzdelmet.

Olvasd el ezt is!

Szeresd a reggelt!


Reggel, főleg sötétben, kikászálódni az ágyból is maga a kihívás, viszont igencsak kifizetődő: a reggeli edzés során több kalóriát éget a szervezet. Kutatások rámutattak, hogy akik reggel edzenek, keményebben és hosszabban képesek mozgásban lenni, aminek az is az oka, hogy ilyenkor energikusabbak vagyunk, és nincs a vállunkon az a nyomás, hogy mindjárt vége a napnak, és a családtól, a barátoktól vesszük el az időt. A reggeli edzésre egyszerűen rá kell szokni. Ha ez sikerül, onnantól már nem is akarod másképp.

Pörögj fel!


Azt már nem nagyon kell bizonyítani, hogy a futás az egyik leghatékonyabb kalóriaégető kardió mozgás, azonban ha kicsit növeled az iramot, még több kalóriát égethetsz. Ne úgy fuss, hogy egész végig egyféle tempót tartasz. Ha sprintekkel tarkítod a futásod, egyrészt több kalóriát égetsz, másrészt az úszógumidtól is megszabadulsz. Az is fontos, hogy mozgasd a karod: így akár 15 százalékkal több kalóriát is elégethetsz.

Sose állj meg!


Az sem újdonság, hogy az izom több kalóriát "fogyaszt el", mint a zsír, úgyhogy minél izmosabb vagy, annál jobban fogyhatsz. És a mozgás nemcsak az edzőteremben lehetséges. Használj ki minden alkalmat: lift helyett használd a lépcsőt, fogmosás közben emelgesd a lábad, ne széken ülj, hanem fittlabdán, a boltban pedig használj kosarat, és ne kocsit. Apróságok, de számítanak.

Milyen telefonja legyen egy futónak?

Az aktuális telefonommal történt egy kis baleset. Leesett és pont nem volt rajta tok, így a széle megtört, az üvege meghasadt. Működik még, de 2 és fél év után így már biztosan elérkezett az idő a nyugdíjaztatására.

Tanácsok, hogy ne szenvedj annyira a futópadon

Gyűlölök padon futni. Mondjuk soha nem szoktam, mert esőben, hóban, fagyban, 50 fokban is inkább odakint edzem, nem igazán zavarnak a különböző környezeti tényezők.

Meggyógyítja az ízületi gyulladásokat, csökkenti a fájdalmat: a kurkuma tényleg csodaszer!

Újabban az egyik legtrendibb fűszer, sőt már menő „arany lattét” is lehet belőle készíteni a kurkumából. De nem csak a különleges íze miatt, hanem fantasztikus hatásai miatt is hódít, amelyek kifejezetten sportolók számára hasznosak!

Tésztavacsora 15 perc alatt, 29 gramm fehérjével

A recept nem titkolt célja, hogy ne tudj kifogást találni arra, hogy miért nem főzöl otthon. És mik a leggyakoribb kifogások?

Szereted a kihívásokat? Fuss az év leghidegebb időszakában és légy részese egy nemzetközi versenynek!

Minden év januárjának és februárjának utolsó vasárnapján világszerte csatlakoznak a finn kezdeményezésű Yours Truly futáshoz.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft