Fuss csapatban, fuss reggel, fuss csapatban reggel

Szemmel láthatóan motiválatlanabbak a futók novemberben. Ha hideg van az a baj, ha sötét van az a baj, ha esik, ha fúj, ha csúszik… Úgy tűnik, elfogytak a futók Budapest nevezetesebb futóterületeiről.

Szemmel láthatóan motiválatlanabbak a futók novemberben. Ha hideg van az a baj, ha sötét van az a baj, ha esik, ha fúj, ha csúszik… Úgy tűnik, elfogytak a futók Budapest nevezetesebb futóterületeiről.

Korábban már volt szó róla, hogyan lehet átlendülni futásilag a téli álmon. Fuss csapatban. Fuss reggel. Fuss csapatban reggel. Hogy hol és mikor, ehhez adunk most ötletet.

Két évvel ezelőtt egy remek kezdeményezéssel elindult a CoffeeRun futássorozat. Részben közösségi futás, részben verseny. Kinek ne lenne kedve egy decemberi hajnalon maximális sebességgel futni?

Találkozási hely minden pénteken a Kolosy téri Arnold Gym előtt 5 óra 50 perckor. A fitneszteremben át lehet öltözni, és az utcai ruhát ott lehet hagyni. Innen közös kocogás indul reggel 6 órakor a Fenyőgyöngye étterem elé, amely Hármashatár-hegy lábánál található. Aki ezt az utat meg akarja spórolni, az mehet a 65-s busszal vagy éppen autóval, a lényeg hogy 6:20-ra érj oda. Fejlámpa erősen ajánlott, mert kb. 7 felé kel fel a nap.

Kép
Kép
Kép

A Fenyőgyöngyétől szintén közös futás következik, aztán egy kijelölt részen kezdődik a versenyszakasz, ahol is hétről hétre a házibajnokság résztvevői megmérettetik magukat. A bajnokság többfordulós, melynek végén ünnepélyes eredményhirdetés történik valamelyik kocsmában.

Az elmúlt pénteken a német Trail magazin újságírója, Clemens NIedenthal is megjelent, futott a csapattal (fényképezőgéppel a kezében) és kivette a részét a versenyből is.

Kép
Kép
Kép
Kép

A táv jellemzően 15-18 km. Az sem baj, ha ennyit bármikor le tudsz futni és van hozzá tempód is. Ehhez a csapathoz tehát elsősorban haladó futók tudnak csatlakozni, ne itt tervezd teljesíteni életed első tízesét. Ha valaki csak a Fenyőgyöngye parkolójából indul és érkezik, akkor 5 km-el kevesebbet fut. A csapat még 8 előtt visszaérkezik tisztálkodni és öltözni az Arnold Gymbe. Péntekről lévén szó irány a munkahely, a kollegák meg kérdőre fognak vonni, vajon miért mosolyogsz már kora reggel. Például azért mert ilyen képek beleégnek a retinádba.

Kép

Minden pénteken CoffeeRun, bővebb infó itt található.

Egy kis videó a múlt pénteki eseményről:

Kép
Kép
Kép
Kép
A múlt pénteki futás útvonala
A múlt pénteki futás útvonala
Betegség esetén mikor futhatsz és mikor nem?

Amikor egy edzéstervet követsz, vagy csak szimplán hozzászoktál ahhoz, hogy rendszeresen futsz, biztosan rosszul érint, amikor egy betegség miatt szünetet kell tartani. Most eláruljuk, mely betegségeknél, mikor szabad a pálya, és mikor maradj inkább otthon!

Két futó segített a 73 éves, sérült férfinak, hogy átérjen a célvonalon

John Wilkie a Rock’n’ Roll Arizona félmaratonon indult, ám néhány méterrel a cél előtt elesett.

Egy hónapon keresztül minden nap megcsináltam 10 fekvőtámaszt. Íme az eredmény

Azt mondják, az apró változtatások hatalmas eredményhez vezethetnek. A Women’s Health egyik szerzője, Kristen Domonell kíváncsi volt, mi történik akkor, ha átalakítja a hagyományos edzéstervét és egy hónapon keresztül minden egyes nap megcsinál 10 fekvőtámaszt. Íme, az eredmény.

Egy újabb ok arra, hogy otthon hagyd a fülhallgatód

Létezik egy kifejezés, amit azokra az emberekre használnak, akik nem tudnak a telefonjuk nélkül élni: nomofóbia.

6 étel, amitől megnyugszol

Megkértük dr. Drew Ramseyt, a Columbia University pszichiáterét, hogy adjon pár tippet, mit érdemes enned, ha stresszes vagy. Így biztos lehetsz benne, hogy nem hízol el.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft