Fuss csapatban, fuss reggel, fuss csapatban reggel

Szemmel láthatóan motiválatlanabbak a futók novemberben. Ha hideg van az a baj, ha sötét van az a baj, ha esik, ha fúj, ha csúszik… Úgy tűnik, elfogytak a futók Budapest nevezetesebb futóterületeiről.

Szemmel láthatóan motiválatlanabbak a futók novemberben. Ha hideg van az a baj, ha sötét van az a baj, ha esik, ha fúj, ha csúszik… Úgy tűnik, elfogytak a futók Budapest nevezetesebb futóterületeiről.

Korábban már volt szó róla, hogyan lehet átlendülni futásilag a téli álmon. Fuss csapatban. Fuss reggel. Fuss csapatban reggel. Hogy hol és mikor, ehhez adunk most ötletet.

Két évvel ezelőtt egy remek kezdeményezéssel elindult a CoffeeRun futássorozat. Részben közösségi futás, részben verseny. Kinek ne lenne kedve egy decemberi hajnalon maximális sebességgel futni?

Találkozási hely minden pénteken a Kolosy téri Arnold Gym előtt 5 óra 50 perckor. A fitneszteremben át lehet öltözni, és az utcai ruhát ott lehet hagyni. Innen közös kocogás indul reggel 6 órakor a Fenyőgyöngye étterem elé, amely Hármashatár-hegy lábánál található. Aki ezt az utat meg akarja spórolni, az mehet a 65-s busszal vagy éppen autóval, a lényeg hogy 6:20-ra érj oda. Fejlámpa erősen ajánlott, mert kb. 7 felé kel fel a nap.

Kép
Kép
Kép

A Fenyőgyöngyétől szintén közös futás következik, aztán egy kijelölt részen kezdődik a versenyszakasz, ahol is hétről hétre a házibajnokság résztvevői megmérettetik magukat. A bajnokság többfordulós, melynek végén ünnepélyes eredményhirdetés történik valamelyik kocsmában.

Az elmúlt pénteken a német Trail magazin újságírója, Clemens NIedenthal is megjelent, futott a csapattal (fényképezőgéppel a kezében) és kivette a részét a versenyből is.

Kép
Kép
Kép
Kép

A táv jellemzően 15-18 km. Az sem baj, ha ennyit bármikor le tudsz futni és van hozzá tempód is. Ehhez a csapathoz tehát elsősorban haladó futók tudnak csatlakozni, ne itt tervezd teljesíteni életed első tízesét. Ha valaki csak a Fenyőgyöngye parkolójából indul és érkezik, akkor 5 km-el kevesebbet fut. A csapat még 8 előtt visszaérkezik tisztálkodni és öltözni az Arnold Gymbe. Péntekről lévén szó irány a munkahely, a kollegák meg kérdőre fognak vonni, vajon miért mosolyogsz már kora reggel. Például azért mert ilyen képek beleégnek a retinádba.

Kép

Minden pénteken CoffeeRun, bővebb infó itt található.

Egy kis videó a múlt pénteki eseményről:

Kép
Kép
Kép
Kép
A múlt pénteki futás útvonala
A múlt pénteki futás útvonala
Az 5 legkönnyebb gyakorlat hasizomra

A core izmok erősítik és stabilizálják a gerinced és medencéd, ezért az első lépés ezeknek az izmoknak az erősítése, ha golyóálló testre vágysz.

Tedd helyre a kapcsolatodat a kajával!

Előfordult már, hogy diétáztál, és szerettél volna megszabadulni pár kilótól? Vagy másokhoz hasonlítgattad a tested? Ha igen, olvass tovább!

NO POST NO RUN

No post no run - mondják futóberkeken belül viccesen, vagyis, ha nem posztolsz a futásodról – például fotót – akkor az a futás nem is számít. Lássuk hát, melyek a jó futós fotók alapjai.

Hol kapható a Fuss&Főzz könyv?

Nem tudtad még beszerezni a Fuss&Főzz című könyvünket?

Melegedj fel a hideg futások után ezzel a smoothie-val!

Ez a smoothie felmelegít, ráadásul ellát fehérjével és szénhidrátokkal, szóval tökéletes egy zod, téli futás után.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft