Mennyire hatékony a futópados edzés a szabadban végzetthez képest?

Az biztos, hogy mindkettő más: futópadon könnyebb edzeni, egy csomó dolog miatt.

Az biztos, hogy mindkettő más: futópadon könnyebb edzeni, egy csomó dolog miatt.

Például azért, mert a padon könnyebb gyorsabban futni. Gyakran a futópados tempó pont emiatt térhet el a szabadban végzett futás tempójától. A futópados edzés hatására nem keményednek meg a szövetek, hiszen ez puhább felület, ráadásul ebben az esetben az időjárási tényezőkkel sem kell megküzdened.

Ennek ellenére a futópad szuper eszköz, például remekül használható a gyorsító edzések lebonyolítására. Bemelegítés után fuss rajta gyorsan néhány percig, aztán jöhet a lassabb, kényelmesebb tempó. Ez kényelmes módja a gyorsaság fejlesztésének. Akár keresztedzésként is használhatod a helyben futást, persze felüléssel, plankkel, fekvőtámasszal kombinálva, hogy erősítsd az izmaid. Az erős izmok - különösen a törzsizmok - azért is jönnek jól, mert így megfelelő lesz a tartásod futás közben, hiszen a görnyedés a rekeszizomra tesz plusz súlyt, így sokkal keményebbnek érezheted az edzést.

Ha a szabadban edzenél, érdemes hetente egyszer hosszabb távot futnod és kétszer rövidebbet. A futópadon eddz hetente 2-3-szor, használd a tempód javítására. És persze ne feledkezz meg az erősítő edzésekről és a nyújtásról sem. Ha ezekre figyelsz, szuper edzésterved lesz!

Olvasd el ezt is!
Tanácsok, hogy ne szenvedj annyira a futópadon

Gyűlölök padon futni. Mondjuk soha nem szoktam, mert esőben, hóban, fagyban, 50 fokban is inkább odakint edzem, nem igazán zavarnak a különböző környezeti tényezők.

Meggyógyítja az ízületi gyulladásokat, csökkenti a fájdalmat: a kurkuma tényleg csodaszer!

Újabban az egyik legtrendibb fűszer, sőt már menő „arany lattét” is lehet belőle készíteni a kurkumából. De nem csak a különleges íze miatt, hanem fantasztikus hatásai miatt is hódít, amelyek kifejezetten sportolók számára hasznosak!

Tésztavacsora 15 perc alatt, 29 gramm fehérjével

A recept nem titkolt célja, hogy ne tudj kifogást találni arra, hogy miért nem főzöl otthon. És mik a leggyakoribb kifogások?

Szereted a kihívásokat? Fuss az év leghidegebb időszakában és légy részese egy nemzetközi versenynek!

Minden év januárjának és februárjának utolsó vasárnapján világszerte csatlakoznak a finn kezdeményezésű Yours Truly futáshoz.

Javíts az edzéseid hatékonyságán!

Hozd ki a legtöbbet az edzéseidből végre!

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft