Így fuss a futópadon

Legközelebb, amikor a futópadot választod, hallgasd a lépteid. Hallod, milyen nehezen futsz?

Legközelebb, amikor a futópadot választod, hallgasd a lépteid. Hallod, milyen nehezen futsz?

Valószínűleg túlságosan nagyokat lépsz és kevesebbet, mint ha a szabadban futnál. Ezek a lépések pedig fáradásos törést, térdfájdalmat is okozhatnak.

Egy kutatás szerint viszont azok a futók, akik 5-10 százalékkal csökkentették a lépéseik számát, kisebb eséllyel szenvedtek el valamilyen sérülést, például IT-szalag szindrómát. A rövidebb, gyorsabb léptek csökkentik a sérülékeny területekre nehezedő nyomást. A kis lépések hatékonyabbak is, így tovább bírsz teljes erőbedobással futni.

Érdemes 160 BPM sebességgel futni. Próbáld ki legközelebb! Kezdd a futópados futásod apróbb léptekkel, majd néhány perc elteltével fuss úgy, ahogy szoktál. Érzed a különbséget?

Olvasd el ezt is!
Tanácsok, hogy ne szenvedj annyira a futópadon

Gyűlölök padon futni. Mondjuk soha nem szoktam, mert esőben, hóban, fagyban, 50 fokban is inkább odakint edzem, nem igazán zavarnak a különböző környezeti tényezők.

Meggyógyítja az ízületi gyulladásokat, csökkenti a fájdalmat: a kurkuma tényleg csodaszer!

Újabban az egyik legtrendibb fűszer, sőt már menő „arany lattét” is lehet belőle készíteni a kurkumából. De nem csak a különleges íze miatt, hanem fantasztikus hatásai miatt is hódít, amelyek kifejezetten sportolók számára hasznosak!

Tésztavacsora 15 perc alatt, 29 gramm fehérjével

A recept nem titkolt célja, hogy ne tudj kifogást találni arra, hogy miért nem főzöl otthon. És mik a leggyakoribb kifogások?

Szereted a kihívásokat? Fuss az év leghidegebb időszakában és légy részese egy nemzetközi versenynek!

Minden év januárjának és februárjának utolsó vasárnapján világszerte csatlakoznak a finn kezdeményezésű Yours Truly futáshoz.

Javíts az edzéseid hatékonyságán!

Hozd ki a legtöbbet az edzéseidből végre!

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft