Borítókép: Így indítsd be futással a zsírégető hormonodat

Így indítsd be futással a zsírégető hormonodat

Forrás: Europress
A futással többféle célod lehet: jó közérzet, egészségesebb test, fogyás. Ha az utóbbi a célod, akkor van egy jó hírünk! Futással ugyanis aktiválhatod az irizin nevű, zsírégetésben fontos szerepet játszó hormont.

Tudnod kell, hogy a szervezeted az extra energiát a fehér zsírban raktározza el, viszont ott van a barna zsír is, ami hőt termel, és ez kifejezetten jó a fogyás szempontjából! Mindenkinek van magától értetődően barna zsírja, de a kor előrehaladtával csökken, emiatt (is) hízunk könnyebben, ahogy idősödünk. És, ott van még az irizin nevű hormon, ami futás, sportolás közben termelődik, és abban segít, hogy a fehér zsír barnává alakuljon.

Ennek működéséről nemrég végeztek egy kutatást a Florida Egyetemen: megtudták, hogy a hormon segítségével a fehér zsírban is megtalálható lesz az a komponens, amitől energiaégetővé válik, akár a barna zsír. Ez a hormon azt is megelőzi, hogy újabb fehér zsírsejtek képződjenek, és segíti, hogy a rajtad lévő fölösleget használd fel energiaként. Még egyszer kihangsúlyozzuk: ez a hormon sportolás közben termelődik!

Ha nem szeretnél télen pluszkilókat felszedni, csak fuss rendszeresen, legalább hetente háromszor, és fogyassz sok zöldséget, hüvelyest!