3 ok, amiért jó fülhallgatóval futni és 3 ok, amiért nem

A vita, hogy mivel jobb futni nagyjából a walkmannel egyidős, mi pedig megmutatjuk, mik az előnyei és hátrányai annak, ha zenét hallgatsz futás közben.

A vita, hogy mivel jobb futni nagyjából a walkmannel egyidős, mi pedig megmutatjuk, mik az előnyei és hátrányai annak, ha zenét hallgatsz futás közben.

Az előnyök:

Felpörögsz

Ha nincs kedved futni, szuper extra motivációt jelenthetnek a kedvenc pörgős számaid, amiktől a hangulatod is jobb lesz.

Tartod a tempót

Ha nem szeretnél a lépéseidre, vagy a légzésedre figyelni, érdemes zenét hallgatnod, mert annak ritmusa téged is a megfelelő tempóban tart.

Könnyebbé teszi a futást

Egy kutatás szerint jobban tudsz koncentrálni és kevésbé érzed magad fáradtnak futás közben.

A hátrányok:

Blokkolod a környezeted

Ha zenét hallgatsz, kevésbé tudsz figyelni a környezetedre, így érdemes csak akkor futnod így, ha csendes, kevésbé forgalmas útvnalon haladsz.

Kizökkenthet a tempódból

Ha nem tudsz megleleő tempójú számokat választani, a tempód bánhatja. Versenyeken is érdemes utánajárnod, hogy nem tiltott-e a fülhallgatóval való futás.

Ronthat a futóélményeden

Ha azért indulsz futni, hogy megnyugodj, vagy gondolkodj, kiszellőztesd a fejed, inkább hagyd otthon a fülhallgatód, ugyanis a zene elvonhatja a figyelmed a gondolataidról.

Tíz furcsa tény a futókról

Különös fajta a futó, az biztos. Sebtapaszt teszünk a mellbimbónkra, nyíltan beszélünk arról, sikerült-e már aznap wc-re mennünk, és önszántunkból kimegyünk a hőségbe vagy a fagyba, hogy fussunk egy csomó kilométert.

Curry-s édesburgonyaleves

Mutatunk egy receptet, ami garantáltan felmelegít egy hosszú futás után!

Trükkök a futópadon: ne unatkozz!

A futópados edzés elég monoton lehet, de mutatunk pár trükköt, amivel kicsit izgalmasabbá teheted.

Ki tartja jobban a tempót a maratonon?

Állítólag a nők 18,7 százalékkal jobban tartják magukat az egyenletes tempóhoz a maratonokon, mint a férfiak. Jens Jakob Andersen, a runrepeat.com alapítója 1.815.091 maratoni eredményt vizsgált meg 131 2008 és 2014 között megrendezett versenyről.

Milyen hatással van a zene a futásra?

Te szoktál zenét hallgatni futás közben? Képzeld, jó hatással van a futásodra és a regenerációra is, egy új kutatás szerint. Csak a tempó nem mindegy.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft