3 ok, amiért jó fülhallgatóval futni és 3 ok, amiért nem

A vita, hogy mivel jobb futni nagyjából a walkmannel egyidős, mi pedig megmutatjuk, mik az előnyei és hátrányai annak, ha zenét hallgatsz futás közben.

A vita, hogy mivel jobb futni nagyjából a walkmannel egyidős, mi pedig megmutatjuk, mik az előnyei és hátrányai annak, ha zenét hallgatsz futás közben.

Az előnyök:

Felpörögsz

Ha nincs kedved futni, szuper extra motivációt jelenthetnek a kedvenc pörgős számaid, amiktől a hangulatod is jobb lesz.

Tartod a tempót

Ha nem szeretnél a lépéseidre, vagy a légzésedre figyelni, érdemes zenét hallgatnod, mert annak ritmusa téged is a megfelelő tempóban tart.

Könnyebbé teszi a futást

Egy kutatás szerint jobban tudsz koncentrálni és kevésbé érzed magad fáradtnak futás közben.

A hátrányok:

Blokkolod a környezeted

Ha zenét hallgatsz, kevésbé tudsz figyelni a környezetedre, így érdemes csak akkor futnod így, ha csendes, kevésbé forgalmas útvnalon haladsz.

Kizökkenthet a tempódból

Ha nem tudsz megleleő tempójú számokat választani, a tempód bánhatja. Versenyeken is érdemes utánajárnod, hogy nem tiltott-e a fülhallgatóval való futás.

Ronthat a futóélményeden

Ha azért indulsz futni, hogy megnyugodj, vagy gondolkodj, kiszellőztesd a fejed, inkább hagyd otthon a fülhallgatód, ugyanis a zene elvonhatja a figyelmed a gondolataidról.

Betegség esetén mikor futhatsz és mikor nem?

Amikor egy edzéstervet követsz, vagy csak szimplán hozzászoktál ahhoz, hogy rendszeresen futsz, biztosan rosszul érint, amikor egy betegség miatt szünetet kell tartani. Most eláruljuk, mely betegségeknél, mikor szabad a pálya, és mikor maradj inkább otthon!

Két futó segített a 73 éves, sérült férfinak, hogy átérjen a célvonalon

John Wilkie a Rock’n’ Roll Arizona félmaratonon indult, ám néhány méterrel a cél előtt elesett.

Egy hónapon keresztül minden nap megcsináltam 10 fekvőtámaszt. Íme az eredmény

Azt mondják, az apró változtatások hatalmas eredményhez vezethetnek. A Women’s Health egyik szerzője, Kristen Domonell kíváncsi volt, mi történik akkor, ha átalakítja a hagyományos edzéstervét és egy hónapon keresztül minden egyes nap megcsinál 10 fekvőtámaszt. Íme, az eredmény.

Egy újabb ok arra, hogy otthon hagyd a fülhallgatód

Létezik egy kifejezés, amit azokra az emberekre használnak, akik nem tudnak a telefonjuk nélkül élni: nomofóbia.

6 étel, amitől megnyugszol

Megkértük dr. Drew Ramseyt, a Columbia University pszichiáterét, hogy adjon pár tippet, mit érdemes enned, ha stresszes vagy. Így biztos lehetsz benne, hogy nem hízol el.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft