Borítókép: Ilyen is van: 4 helyzet, amikor állj meg futás közben, és hagyd abba

Ilyen is van: 4 helyzet, amikor állj meg futás közben, és hagyd abba

Forrás: Europress
Akármennyire is szeretsz futni, veled is előfordulhat, hogy egyszerűen semmi kedved hozzá: ez általában csak hiszti vagy lustaság, de összegyűjtöttük azokat a helyzeteket, amikor indokolt abbahagyni, sőt kifejezetten kötelező!

Hirtelen megfájdul valamid

Ha izomlázad van, vagy az előző napi edzés gyötört meg, 2-3km után bemelegszel és már nem érzed (annyira). De, ha hirtelen valamilyen szúró fájdalmat észlelsz a derekadban, térdedben, vagy bárhol máshol, az súlyos szövődményekkel járhat terhelés hatására. Állj meg egy kicsit, esetleg masszírozd meg az érintett területet, és ha újbóli elindulásnál is pontosan ugyanúgy fáj, sétálj inkább haza, esetleg hívd fel a párodat, hogy menjen el érted. Ha másnapra sem enyhül egy picit sem, irány a doki!

Beteg vagy

Azt hiszed, hogy csak egy kis nátha, de aztán futás közben mégis ráz a hideg, és sokkal rosszabbul vagy? Sokszor a terhelés hozza ki, hogy mennyire beteg vagy valójában! Ha szédülni kezdesz, vagy nem bírod abbahagyni a köhögést, és a mellkasod is fáj, uzsgyi haza, és kortyolj el egy forró teát!

Túlzottan kimerültél

Egy nehéz nap után általában energikussá tesz, ha futsz egy jót, de van az a szint, amikor inkább aludni kellene. Ha bármilyen fáradt is vagy, mégis elindultál futni, de nem tudsz rákoncentrálni, fáj a fejed, teljesen el vagy nehezülve, és kicsit sem tesz boldoggá, inkább menj haza, és bújj be az ágyba!

Semmi sem működik

Van olyan, hogy nincs kedved hosszút futni: akkor menj résztávozni. Vagy, ha nincs kedved a tempóhoz, épp hogy menj lassabb, hosszabb futásra. Unod a megszokott útvonaladat? Irány egy emelkedő! De, ha egyik alternatíva sem megy, akkor talán jobb egy nap szünetet hagyni, és másnap nekiállni újra. Mindenkinek kell néha egy kis pause, hogy utána újult erővel, sokkal keményebben állhasson neki a feladatoknak!