Amikor először futhattak nők maratont az Olimpián: ünnepeljük meg a pillanatot!

Sokáig úgy gondolták, hogy a női test nem képes még olyan távok lefutására sem, mint 1500 méter (!!!), ezért is volt hatalmas és különleges pillanat, amikor először, 1984-ben már hölgyek is indulhattak az Olimpián a maratonon.

Sokáig úgy gondolták, hogy a női test nem képes még olyan távok lefutására sem, mint 1500 méter (!!!), ezért is volt hatalmas és különleges pillanat, amikor először, 1984-ben már hölgyek is indulhattak az Olimpián a maratonon.

Ebben az évben, Los Angeles-ben, egy fantasztikus atléta, Joan Benoit Samuelson nyerte meg az aranyérmet a 42km-es távon. Ez a mai napig olyan fontos esemény, amit most a Nike dizájnerei egy különleges cipőkollekcióval ünnepeltek meg, a Beautiful X Powerfullal, amely a nők erejét és bátorságát élteti. A kollekció arca egy brazil szupermodell, Iza Goulart, aki nem csupán a szépsége miatt kapta a felkérést. Maga is fut, és egyik példaképének Joant tekinti.

Joan feltette a csajokat a futótérképre! :)
Joan feltette a csajokat a futótérképre! :)

Akkora szerencse ért, hogy a kollekciót egy nagyon különleges helyszínen, a prágai Teniskology sneaker kiállításon nézhettem meg, ahol egy ultramenő Nike stúdiót rendeztek be, és ahol nem csak a cipőket lehetett megtekinteni, de egyéb vicces programokkal is szórakoztatták a látogatókat.

Kép
Kép

A kollekció maga ikonikus cipellőket tartalmaz újraalkotott verzióban, mindegyik darab fekete és nagyon vagány, nézd csak meg:

Kép
Kép
Kép
Betegség esetén mikor futhatsz és mikor nem?

Amikor egy edzéstervet követsz, vagy csak szimplán hozzászoktál ahhoz, hogy rendszeresen futsz, biztosan rosszul érint, amikor egy betegség miatt szünetet kell tartani. Most eláruljuk, mely betegségeknél, mikor szabad a pálya, és mikor maradj inkább otthon!

Két futó segített a 73 éves, sérült férfinak, hogy átérjen a célvonalon

John Wilkie a Rock’n’ Roll Arizona félmaratonon indult, ám néhány méterrel a cél előtt elesett.

Egy hónapon keresztül minden nap megcsináltam 10 fekvőtámaszt. Íme az eredmény

Azt mondják, az apró változtatások hatalmas eredményhez vezethetnek. A Women’s Health egyik szerzője, Kristen Domonell kíváncsi volt, mi történik akkor, ha átalakítja a hagyományos edzéstervét és egy hónapon keresztül minden egyes nap megcsinál 10 fekvőtámaszt. Íme, az eredmény.

Egy újabb ok arra, hogy otthon hagyd a fülhallgatód

Létezik egy kifejezés, amit azokra az emberekre használnak, akik nem tudnak a telefonjuk nélkül élni: nomofóbia.

6 étel, amitől megnyugszol

Megkértük dr. Drew Ramseyt, a Columbia University pszichiáterét, hogy adjon pár tippet, mit érdemes enned, ha stresszes vagy. Így biztos lehetsz benne, hogy nem hízol el.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft