Kör mánia

Ha már unod a futóversenyeket és valami más jellegű kihívásra vágysz, akkor fuss egy kört. A köröket nehézségük szerint állítottuk sorrendbe.

Ha már unod a futóversenyeket és valami más jellegű kihívásra vágysz, akkor fuss egy kört. A köröket nehézségük szerint állítottuk sorrendbe.

1. Margitsziget kör

Talán nincs olyan futó, aki nem ismeri. A futók Mekkája. Az 5.27 km-em keresztül kiépített rekortán futósáv csak a futás szerelmeseinek készült. Sötétedés után, már fejlámpára sincs szükség, hiszen a teljes körön közvilágítás biztosítja a láthatást. S hogy milyen kihívást nyújthat egy szigetkör? Ha rendszeresen edzel ott, a gyorsító edzésmunkádnak köszönhetően folyamatosan láthatod a javulást egyre gyorsabb szigetkörök formájában.

Kép

2. Panorámakör

A Margitszigettől 5 km-re található útvonal, Budapest legkedveltebb terepfutó köre. Korábban már írtunk róla. Mindössze 9 km és kb. 200 m szintemelkedés van benne. Legkönnyebben a 65-ös busszal közelíthető meg. A Fenyőgyöngye étterem parkolójából indul a kör, és bizonyos részein fantasztikus panorámában van részünk a városra és a környező hegyekre. Kis kitérővel az Árpád-kilátót is útba ejthetjük. Csodálatos városkép tárul elénk.

Kép

3. Balboa kör

A helyszín ugyancsak a Hármashatár-hegy lába. Innen indul az oda-vissza útvonal a János-hegyi Erzsébet-kilátóhoz. A táv 18,7 km és 850 m szintemelkedés található benne. Népszerűsége töretlen. Már több alkalommal szerveztek rá közösségi futást. A legközelebbi alkalom 2017. februárjában lesz. Ha kevésbé vagy edzett nehéz terepen, érdemes már most elkezdeni a felkészülést ezen az útvonalon.
Bővebb info: Balboa kör

Kép

4. Vérkör

A Vérkör egy 77 Km-es körtúra a Vértesben. Gyakorlatilag egy teljesítménytúra, ami egyénileg bármikor teljesíthető. Az útvonal teljes hosszában turistajelzéseken halad. A teljesítést az útvonalon elhelyezett ellenőrző (QR) kódok segítségével lehet igazolni. Ehhez egy okostelefonra és mobilinternet hozzáférésre van szükség. A leggyorsabb férfi teljesítő éppen ma futotta ezt az útvonalat, ő Nyakas Gábor és 7.10-es idővel ért körbe, a leggyorsabb női teljesítő Bóla Emília (9:05).
Bővebb info: Vérkör

Kép

5. Medveskör

A legújabb körpálya Nógrád megyében. Olyannyira új, hogy még senki nem indult rajta futva. 73 km a táv. A kör kis része a határon is átnyúlik. Kicsit szintesebb, mint az eddigiek, közel 2000 méter szintemelkedést rejt.
Bővebb info: Medveskör

Kép

A Kör

Mind közül a legnehezebb és leghosszabb kör „A Kör”. Erről az útvonalról is írtunk már. Közel sem biztos a teljesítés, hiába vagy felkészült és rutinos futó terepen. Van, aki már 4-szer indult rajta és mindig sikerült neki, de valakinek még egyszer sem. A szintidő 30 óra. Ennyi idő alatt kell a bő 150 km-t és a vele járó mintegy 6000 méteres szintemelkedést leküzdeni.
Bővebb info: A Kör

Kép

Érdekes vállalkozás lenne egy a félmaraton mániához hasonló kör mánia kezdeményezés. Aki mind a hat kört lefutja, körönként emlékérmet kap, mely az utolsóval válik teljessé. Jó eséllyel keveseknek lenne vonzó kihívás, hiszen van köztük extrém hosszú ultratáv is. Bár, ha ezeket több nap alatt, nem ennyire feszes szintidőkkel lehetne teljesíteni, talán többeket elgondolkodtatna.

Olvasd el ezt, mielőtt legközelebb dühösen mennél el futni

Amikor "majd' szét robbansz", a legjobb ötletnek egy kiadós futás tűnik?

Na mi a pálya?

A résztávos pályaedzés szépségei az amatőr futó(anyuka) szemszögéből.

4 nő éppen New Yorkból Washingtonba fut - de vajon miért?

A futás egyúttal egy nőjogi ügyet szolgálna.

Nincs energiád? 6 dolog, ami segít kirobbanó formába kerülni

Ha az utóbbi időben úgy érzed, hogy soha nincs elég erőd a futásokhoz, edzésekhez, vagy úgy általában a mindennapokhoz, az alábbi változások a segítségedre lesznek!

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft