Szuper keresztedzés & tuti alakformáló: a BOSU

Hallottál már a BOSU-ról? Ha nem, érdemes kipróbálnod ezt a jó kis eszközt, mert fantasztikusan segít a mélyizmok erősítésében, alakformálásban, és az egyensúlyod fejlesztésében is!

Hallottál már a BOSU-ról? Ha nem, érdemes kipróbálnod ezt a jó kis eszközt, mert fantasztikusan segít a mélyizmok erősítésében, alakformálásban, és az egyensúlyod fejlesztésében is!

A BOSU (Both Side Utilized = mindkét oldal használva) integrált egyensúlyi tréner leginkább egy félbevágott nagy labdára hasonlít, és talán el sem tudod képzelni milyen sok alakformáló gyakorlatot lehet rajta végezni. „Az egyébként Amerikából származó BOSU-n végzett gyakorlatok közben nem csak a felületes, de a mélyebben fekvő izmok is erőteljesebben dolgoznak, mint stabil mozgásközegben, így javítva az egyensúlyérzékünket, testtartásunkat, törzserőnket. Bosuzáskor biztosan nem fog a munkahelyi dolgokon járni az eszed, hiszen folyamatosan koncentrálnod, fókuszálnod kell a gyakorlatok alatt -nem csak testedet, de idegrendszeredet is munkára sarkallja!” - magyarázza Pulay Szilvi BOSU tréner. Fejleszti az állóképességet, koordinációt, testtudatot, és nem utolsó sorban kikapcsol.


Szilvi most bemutat egy 5 gyakorlatból álló alakformáló programot, melyet elvégezve garantáltan érezni fogod a BOSU hatékonyságát, és azt is megtapasztalod, hogy ezeknek az izmoknak a fejlesztése mennyire hasznos a futáshoz:
Bemelegítés után (ha még nem ismered az eszközt), állj rá, lépegess rajta, érezd meg, milyen rajta mozogni.


1) Guggolás, haladóknak guggolásból felugrás (60mp)

Kép

2) Fordítsd meg a bosut, úgy, hogy a platform része legyen felül. Két kezeddel támaszkodj rá, plank helyzethez hasonlóan, és végezz váltott lábas térdhúzásokat a mellkasodhoz. Haladóknak: tempósan, futással (Mountain climber) (30mp/60mp)

Kép

3) Hasprés. Feküdj hanyatt a BOSU-n, a talpadat hagyd a talajon, és végezz hasprést. Haladók: minden emelkedésre elemel a láb felváltva. (60mp)

Kép

4) Kitörés előre. Állj az eszköz mögé, majd végezz váltott lábas kitörést a BOSU-ra. (Figyelj arra, hogy a tetejére helyezd a talpad). (60mp). Haladóknak: Végezd ugyanezt folyamatos lábtartás-cserével, szökdelve (jumping lunges) (30mp)

Kép

5) Fekvőtámasz. Végezz fekvőtámaszt BOSU-n, úgy, hogy az eszközön van a jobb, majd a bal kezed (A térdedet leteheted a talajra) (15-15mp)

Kép
Az 5 legkönnyebb gyakorlat hasizomra

A core izmok erősítik és stabilizálják a gerinced és medencéd, ezért az első lépés ezeknek az izmoknak az erősítése, ha golyóálló testre vágysz.

Tedd helyre a kapcsolatodat a kajával!

Előfordult már, hogy diétáztál, és szerettél volna megszabadulni pár kilótól? Vagy másokhoz hasonlítgattad a tested? Ha igen, olvass tovább!

NO POST NO RUN

No post no run - mondják futóberkeken belül viccesen, vagyis, ha nem posztolsz a futásodról – például fotót – akkor az a futás nem is számít. Lássuk hát, melyek a jó futós fotók alapjai.

Hol kapható a Fuss&Főzz könyv?

Nem tudtad még beszerezni a Fuss&Főzz című könyvünket?

Melegedj fel a hideg futások után ezzel a smoothie-val!

Ez a smoothie felmelegít, ráadásul ellát fehérjével és szénhidrátokkal, szóval tökéletes egy zod, téli futás után.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft