4 mód, hogy élvezd a hosszú futásokat

A hosszú futások bármelyik edzésterv fontos részei. Javíthatsz velük az állóképességeden, erőnleteden és megtanulod, hogyan kezeld a kifáradást.

A hosszú futások bármelyik edzésterv fontos részei. Javíthatsz velük az állóképességeden, erőnleteden és megtanulod, hogyan kezeld a kifáradást.

Olvasd el ezt is!

Vannak pszichológiai előnyei is: mentálisan is erősebb leszel és könnyebben viseled a kellemetlenségeket. Így tedd őket elviselhetővé:

Hallgass zenét

A zene segít, hogy kikapcsolja az agyad, eltereli a figyelmed a fáradtságról és a távról, fájdalomról. Olyan számokat válassz, melyek tempója meghaladja a 120 BPM-et.

Keress társat

A társad motiválhat, hiszen ő is veled tart és átéli ugyanazokat az akár kellemetlen dolgokat is, amit te. Válassz olyat, aki hasonló edzettségi szinttel rendelkezik.

Csoportos edzések

A futóklubok is motiválnak, ráadásul ha edző is van a csapatban, nem követhetsz el hibákat. Néha azért fuss egyedül is!

Fuss köröket

Így tudni fogod, éppen hol tartasz és a táv kisebb részekre bontása segíthet, hogy a legtöbbet hozd ki magadból. Mindig válts irányt az új köröknél, hogy változatosabb legyen a futás.

Ezért szeretem a téli futásokat

Bár sok nehézség van, hiszen rengeteg cuccot kell felvenni, csúszós a talaj, és konkrétan megfagy az arcom, mégis imádok télen futni, ezek miatt:

Csodaszerként emlegetett SMR henger

Manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendő új funkcionális eszköz az SMR henger (self-myofascial release- izompólya önmasszázs). Élsportolók esküsznek rá, henger nélkül nem mennek egy edzésre/versenyre sem. Ha nekik bevált, neked is érdemes beépíteni az edzéseid mellé. Amellett, hogy regenerációt gyorsíthatsz, számos sérülés megelőzésében segíthet.

Ha a futáshoz jól jön egy új dal

Új videoklipjével azokat a futókat jó eséllyel megnyeri a Manoya, akik szívesen hallgatnak zenét futás közben. A kellemes ütemű nóta egy könnyű futás klassz kísérője lehet.

Az életmódváltás 5 érzelmi fázisa

A fogyúkúra nem vicc. Mindig rengeteg változással, lemondással jár és mindenkire másképp hat. Ha életmódváltásba kezdesz, az is biztos, hogy kissé érzékenyebb leszel a megszokottnál.

Miért van szükség keresztedzésre?

Ha kitűzött céljaid között az is szerepel, hogy gyorsabb legyél, más sportok is segíthetnek abban, hogy ezt elérd.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft