30K pipa, jöhet a maraton…

… de csak jövőre!

… de csak jövőre!

Tegnap végre lefuthattam azt a távot, amire az elmúlt tíz hétben készültem, és nagyon boldog vagyok ettől. Olyan, mintha két perc lett volna az ez az időszak, elég gyorsan vége lett.

Az első 21km nagyon jól ment, szép, egyenletes tempóban mentem, 5:40-nel, és jól is éreztem magam. Ez talán látszik is az arcunkon ezen a képen:

Fit.Love.Rékával futottam, aki mindig követte a megosztott edzésterveket, így adta magát a dolog, hogy együtt is fussunk a versenyen. Az elején nagyon próbáltam összpontosítani, hogy nehogy elvigyen a tömeg, féltem, hogy elfutom az elejét, és mivel ilyen hosszúságú távon még nem volt tapasztalatom, nem tudtam, mire számítsak. 21-ig minden nagyon jól ment, de ott elrontottam a frissítést, és aztán beszúrt az oldalam, cipőfűzőt kellett kötnöm, meg rajtszámot visszaszerelni, így aztán bele is sétáltam picit, ezután pedig nehezen indultak be a lábaim újra, a vége így 3:02 lett. Sajnálom, hogy nem sikerült bemenni 3 óra alá, de örülök, hogy kipróbáltam ezt a távot is, és többnyire jól is éreztem magam közben. Az utolsó 2-3 kilométernél arra gondoltam, hogy soha, de soha nem futok többet, de amikor beértem, már azon agyaltam, hogy melyik maratonon induljak tavasszal!

Idén szeretnék egy kicsit „pihenni”, ami nem azt jelenti, hogy nem fogok heti 6 alkalommal sportolni, hanem azt, hogy kicsit átalakítom a programot. Futás tekintetében többet koncentrálok a technikára és a gyorsulásra, és kevésbé a hosszabb távokra, és ritkábban is futok idén, januárban pedig megkezdem a felkészülést majd életem első maratonjára. Addig is, nézegetem a versenyeket, hogy melyik a legszebb! Adjatok ötletet légyszi kommentben!

Milyen telefonja legyen egy futónak?

Az aktuális telefonommal történt egy kis baleset. Leesett és pont nem volt rajta tok, így a széle megtört, az üvege meghasadt. Működik még, de 2 és fél év után így már biztosan elérkezett az idő a nyugdíjaztatására.

Tanácsok, hogy ne szenvedj annyira a futópadon

Gyűlölök padon futni. Mondjuk soha nem szoktam, mert esőben, hóban, fagyban, 50 fokban is inkább odakint edzem, nem igazán zavarnak a különböző környezeti tényezők.

Meggyógyítja az ízületi gyulladásokat, csökkenti a fájdalmat: a kurkuma tényleg csodaszer!

Újabban az egyik legtrendibb fűszer, sőt már menő „arany lattét” is lehet belőle készíteni a kurkumából. De nem csak a különleges íze miatt, hanem fantasztikus hatásai miatt is hódít, amelyek kifejezetten sportolók számára hasznosak!

Tésztavacsora 15 perc alatt, 29 gramm fehérjével

A recept nem titkolt célja, hogy ne tudj kifogást találni arra, hogy miért nem főzöl otthon. És mik a leggyakoribb kifogások?

Szereted a kihívásokat? Fuss az év leghidegebb időszakában és légy részese egy nemzetközi versenynek!

Minden év januárjának és februárjának utolsó vasárnapján világszerte csatlakoznak a finn kezdeményezésű Yours Truly futáshoz.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft