Borítókép: Páros edzések, hogy jobban menjen a futás!

Páros edzések, hogy jobban menjen a futás!

Forrás: Pulay Szilvi
Ha futsz, akkor jó, ha más típusú mozgásformát is végzel, hogy megfelelően megerősítsd a testedet. Most mutatunk egy nagyon szórakoztató, de hatásos edzést, amit a barátaiddal, pasiddal vagy barátnőddel is elvégezhetsz!

Már azelőtt is, hogy megkezdtem volna a felkészülést a 30k-s versenyre, rendszeresen edzettem együtt sporttársammal-barátnőmmel, Virággal, akivel Pulay Szilvi Nike trainer által összerakott Nike+ Training Club gyakorlatokat végeztünk. Ezek gyakran vicces, de kemény páros feladatok voltak, amikből most megmutatunk párat, mert nagyon hasznosak futóknak. Megerősítik a törzs- és végtagizmokat, ezzel javítva a teljesítményen.

A bemelegítés természetesen elengedhetetlen, a taposás-pacsi feladat kiváló ráhangolódás az edzésre. Végezzétek 40-40 másodpercig jobbra, majd balra haladva:

Páros négyütemű fekvőtámasz: nem csak a saját, de a társatok mozgására is összpontosítani kell. Végezzétek 30 másodpercig minél gyorsabban, de szabályosan!

Russian twist: végezhetitek súllyal, a nélkül, medicinlabdával vagy tárcsával. Egy percig folyamatosan csináljátok!

Forrás: Pulay Szilvi
Forrás: Pulay Szilvi

Tricepsz és csípőemelés: az egyikőtök feküdjön le, és a talpát a talajra helyezve emelje meg a csípőjét, míg a másik rajta támaszkodva végezzen tricepsz erősítést. 40 másodpercig csináljátok, majd cseréljetek!

Forrás: Pulay Szilvi
Forrás: Pulay Szilvi

Páros guggolás: nem könnyű feladat. Támaszkodjatok háttal szorosan egymásnak összekapaszkodva, majd engedjétek le vízszintig magatokat úgy, hogy a lábszáratok merőleges legyen a talajra. 1 percig végezzétek lassan.

Forrás: Pulay Szilvi

Fekvőtámasz pacsival: nyomjatok egy fekvőtámaszt, majd jöhet egy pacsi ellentétes karral. Utána egy újabb fekvőtámasz, és most a másik tenyereteket üssétek össze. Végezzétek egy percen keresztül e feladatot!

Forrás: Pulay Szilvi

Az összes feladatot végezzétek el 5 körben, a körök között 1 perc pihenőt hagyva. A végén természetesen ne feledkezzetek meg a nyújtásról!

Forrás: Pulay Szilvi
Forrás: Pulay Szilvi