3 tipp kezdő terepfutóknak

Ha terepre mész, javul az egyensúlyérzéked, erősebb és kitartóbb leszel, ráadásul a koncentrációd is - hiszen nem bambulhatsz el. Kezdőként viszont van néhány dolog, amire érdemes figyelned.

Ha terepre mész, javul az egyensúlyérzéked, erősebb és kitartóbb leszel, ráadásul a koncentrációd is - hiszen nem bambulhatsz el. Kezdőként viszont van néhány dolog, amire érdemes figyelned.

  1. Felejtsd el a tempót! Lassabb leszel, de hamarabb is elfáradsz. Akár kétszer annyi idő alatt tehetsz meg egy távot a terepen, mint betonon. Az sem baj, ha néha belesétálsz!
  2. Törekedj a fokozatosságra! először fuss 30 percet terepen, az útvonalad célja és kiindulópontja ugyanott legyen, így kisebb az esély, hogy eltévedsz. Először hetente 1-2 alkalommal menj terepre és hagyj megfelelő pihenőidőt a köztes napokon.
  3. Fuss okosan! Találj egy dolgot nagyjából 10 méterre és ne veszítsd szem elől, így a fejed megfelelő pozícióban tartod és idővel kényelmesebbé válik a terepfutás, ráadásul jobban is megy majd.
Az 5 legkönnyebb gyakorlat hasizomra

A core izmok erősítik és stabilizálják a gerinced és medencéd, ezért az első lépés ezeknek az izmoknak az erősítése, ha golyóálló testre vágysz.

Tedd helyre a kapcsolatodat a kajával!

Előfordult már, hogy diétáztál, és szerettél volna megszabadulni pár kilótól? Vagy másokhoz hasonlítgattad a tested? Ha igen, olvass tovább!

NO POST NO RUN

No post no run - mondják futóberkeken belül viccesen, vagyis, ha nem posztolsz a futásodról – például fotót – akkor az a futás nem is számít. Lássuk hát, melyek a jó futós fotók alapjai.

Hol kapható a Fuss&Főzz könyv?

Nem tudtad még beszerezni a Fuss&Főzz című könyvünket?

Melegedj fel a hideg futások után ezzel a smoothie-val!

Ez a smoothie felmelegít, ráadásul ellát fehérjével és szénhidrátokkal, szóval tökéletes egy zod, téli futás után.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft