3 módszer, hogy jobban bírd a fájdalmat

Ha gyors szeretnél lenni, nem csak fittebbnek kell lenned, hanem arra is fel kell készülnöd, hogy kezelni tudd a fájdalmat a versenyen. Ezekkel a módszerekkel sikerülhet:

Ha gyors szeretnél lenni, nem csak fittebbnek kell lenned, hanem arra is fel kell készülnöd, hogy kezelni tudd a fájdalmat a versenyen. Ezekkel a módszerekkel sikerülhet:

Fokozatosan növeld a tempód

Egy 20 és egy 120 perces futást is keményebbé tehetsz, ha kellemes tempóban kezded és fokozatosan gyorsítas, amíg el nem éred a kívánt tempód. Az utolsó 2-3 kilométert teljeseítsd gyorsabban, mint amilyen a félmaratoni sebességed.

Sokk interval

Fuss 8-10-szer 600 métert 90 mp-es pihenővel és próbáld meg elérni az 5K-s tempód. A negyedik ismétlést olyan gyorsan fusd le, ahogy csak tudod.

Bontsd részekre

Fuss 26x200 métert, vagy fuss 26x 45 másodpercig. Törekedj arra, hogy elérd az 5K-s tempód. Próbáld meg az utolsó ismétlést is akkora erőbedobással végrehajtani, mint az elsőt. Ha 10K-ra, vagy félmaratonra készülsz, 15-20 ismétlést végezz.

Trükkök a futópadon: ne unatkozz!

A futópados edzés elég monoton lehet, de mutatunk pár trükköt, amivel kicsit izgalmasabbá teheted.

Ki tartja jobban a tempót a maratonon?

Állítólag a nők 18,7 százalékkal jobban tartják magukat az egyenletes tempóhoz a maratonokon, mint a férfiak. Jens Jakob Andersen, a runrepeat.com alapítója 1.815.091 maratoni eredményt vizsgált meg 131 2008 és 2014 között megrendezett versenyről.

Milyen hatással van a zene a futásra?

Te szoktál zenét hallgatni futás közben? Képzeld, jó hatással van a futásodra és a regenerációra is, egy új kutatás szerint. Csak a tempó nem mindegy.

Ez történik a testeddel, ha lecseréled a kávét matcha teára

A matcha tea nemcsak a kávéimádóknak jó alternatíva, de azok számára is szuper, akik nem szeretik a kávé ízét, de olykor jól jönne egy kis energialöket!

Segít vagy árt a futás, ha megfáztál?

A Futásról Nőknek Magazin cikkéből kiderül, hogy vajon jobb pihenni ilyenkor, vagy nyugodtan futhatsz megfázva is:

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft