3 módszer, hogy jobban bírd a fájdalmat

Ha gyors szeretnél lenni, nem csak fittebbnek kell lenned, hanem arra is fel kell készülnöd, hogy kezelni tudd a fájdalmat a versenyen. Ezekkel a módszerekkel sikerülhet:

Ha gyors szeretnél lenni, nem csak fittebbnek kell lenned, hanem arra is fel kell készülnöd, hogy kezelni tudd a fájdalmat a versenyen. Ezekkel a módszerekkel sikerülhet:

Fokozatosan növeld a tempód

Egy 20 és egy 120 perces futást is keményebbé tehetsz, ha kellemes tempóban kezded és fokozatosan gyorsítas, amíg el nem éred a kívánt tempód. Az utolsó 2-3 kilométert teljeseítsd gyorsabban, mint amilyen a félmaratoni sebességed.

Sokk interval

Fuss 8-10-szer 600 métert 90 mp-es pihenővel és próbáld meg elérni az 5K-s tempód. A negyedik ismétlést olyan gyorsan fusd le, ahogy csak tudod.

Bontsd részekre

Fuss 26x200 métert, vagy fuss 26x 45 másodpercig. Törekedj arra, hogy elérd az 5K-s tempód. Próbáld meg az utolsó ismétlést is akkora erőbedobással végrehajtani, mint az elsőt. Ha 10K-ra, vagy félmaratonra készülsz, 15-20 ismétlést végezz.

6 étel, amitől megnyugszol

Megkértük dr. Drew Ramseyt, a Columbia University pszichiáterét, hogy adjon pár tippet, mit érdemes enned, ha stresszes vagy. Így biztos lehetsz benne, hogy nem hízol el.

Készíts fűszeres mandulát!

Ha nassolsz, tedd egészségesen. Hagyd a csipszet, perecet és a kekszet, inkább dobd össze ezt a fűszeres mandulát.

3 ok, hogy több édesburgonyát egyél

Érdemes a sima krumplit batátára cserélned. Hogy miért? Mutatjuk az okokat!

Milyen telefonja legyen egy futónak?

Az aktuális telefonommal történt egy kis baleset. Leesett és pont nem volt rajta tok, így a széle megtört, az üvege meghasadt. Működik még, de 2 és fél év után így már biztosan elérkezett az idő a nyugdíjaztatására.

Tanácsok, hogy ne szenvedj annyira a futópadon

Gyűlölök padon futni. Mondjuk soha nem szoktam, mert esőben, hóban, fagyban, 50 fokban is inkább odakint edzem, nem igazán zavarnak a különböző környezeti tényezők.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft