3 módszer, hogy jobban bírd a fájdalmat

Ha gyors szeretnél lenni, nem csak fittebbnek kell lenned, hanem arra is fel kell készülnöd, hogy kezelni tudd a fájdalmat a versenyen. Ezekkel a módszerekkel sikerülhet:

Ha gyors szeretnél lenni, nem csak fittebbnek kell lenned, hanem arra is fel kell készülnöd, hogy kezelni tudd a fájdalmat a versenyen. Ezekkel a módszerekkel sikerülhet:

Fokozatosan növeld a tempód

Egy 20 és egy 120 perces futást is keményebbé tehetsz, ha kellemes tempóban kezded és fokozatosan gyorsítas, amíg el nem éred a kívánt tempód. Az utolsó 2-3 kilométert teljeseítsd gyorsabban, mint amilyen a félmaratoni sebességed.

Sokk interval

Fuss 8-10-szer 600 métert 90 mp-es pihenővel és próbáld meg elérni az 5K-s tempód. A negyedik ismétlést olyan gyorsan fusd le, ahogy csak tudod.

Bontsd részekre

Fuss 26x200 métert, vagy fuss 26x 45 másodpercig. Törekedj arra, hogy elérd az 5K-s tempód. Próbáld meg az utolsó ismétlést is akkora erőbedobással végrehajtani, mint az elsőt. Ha 10K-ra, vagy félmaratonra készülsz, 15-20 ismétlést végezz.

Amikor először futhattak nők maratont az Olimpián: ünnepeljük meg a pillanatot!

Sokáig úgy gondolták, hogy a női test nem képes még olyan távok lefutására sem, mint 1500 méter (!!!), ezért is volt hatalmas és különleges pillanat, amikor először, 1984-ben már hölgyek is indulhattak az Olimpián a maratonon.

Az ősz kedvence: a sütötők 5 pozitív hatása

A sütőtök rengeteg tápanyagot tartalmaz és annyi pozitív hatással rendelkezik az egészségedre, hogy meg fogsz lepődni!

10 futópillanat, amit érdemes megünnepelni

Minden fejlődést érdemes megörökítened az utókornak és magadnak is. A kemény munka után pedig megérdemled az ünneplést.

5 igazság a futás és kávé kapcsolatáról

A legfontosabb kérdésekre kerestük a választ a futással és kávéval kapcsolatban. Íme az eredmények:

Hogyan kezeld, ha a párod egyáltalán nem támogat a futásban?

Régebben mindig arról álmodoztam, hogy a pasimmal együtt futunk, mert annyi ilyen példát láttam magam előtt, és nem bírtam belenyugodni, hogy ő inkább az olyan szórakoztatóbbnak mondható sportokat szereti, mint a foci vagy a tenisz, és esze ágában sincs 5-6km-nál többet lefutni.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft