Tarolj a versenyen, hozd el az érmet!

Tippek a tökéletes félmaratoni hajrához

Tippek a tökéletes félmaratoni hajrához

Olvasd el ezt is!
Olvasd el ezt is! Építs kitartóbb izmokat!

Hagyd a telefonod a szurkolótábornál. Így jobban át tudod adni magad az esemény látványának és történéseinek – és végül is ezért fizettél. Ha nem hallgatsz zenét, jobban figyelhetsz a légzésedre, a futás intenzitására és a körülötted lévő futókra, mondja Elizabeth Corkum edző.

Találd meg a tempót. A rajt izgalma könnyen túl erős kezdésre ragadtathat – ezt a tempót viszont lehetetlen végig fenntartani, így a végére kifáradhatsz, sőt, akár még arra is kényszerülhetsz, hogy feladd a versenyt. Ha először vagy második alkalommal veszel részt félmaratonon, az első 16 kilométeren fogd vissza a tempót, az utolsó ötezret pedig nyomd meg jobban; a tapasztaltabb futóknak elég, ha az első 11-12 kilométert veszik lazábbra, mielőtt felgyorsítanak.

Ejtsd útba az ivópultokat. Sétával és ivással oszd fel a távot – így a félrenyelést is elkerülheted, és végig motivált maradhatsz. „Mindig a következő vizes pultot tűzd ki a legközelebb elérendő célként” – mondja Corkum. „Ott lassíts le, és amint végeztél az ivással, rázd meg felsőtested, és térj vissza a pályára.” Ha jól érzed magad, az utolsó ötezer méter ivópultjait kihagyhatod, hogy minél jobban megnyomhasd a hajrát.

Mire jó a chia mag?

Ha nem ismered, itt az ideje beépítened az étrendedbe! Miért? Elmondjuk.

3 tipp - így fuss esőben

Nem kell félned az esőben futástól. Elég, ha pár dologra figyelsz, hogy ne foghasson ki rajtad az időjárás.

Edzés előtti snackek a kirobbanó enerigáért

Dobd össsze ezeket, hogy több energiád legyen!

Így hat az étcsoki a teljesítményedre

A rövidebb távokhoz remek társ az étcsoki. El is mondjuk, miért.

Térképre fel!

Az okos órák és az okos alkalmazások térhódításával nemcsak futni lehet, hanem csomó érdekes információt nyerhetünk ki a futásainkkal kapcsolatban. Lássuk, melyek ezek!

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft