Eddz fenékre, hogy elkerüld a sérüléseket!

A valószínűleg nálad is jól bevált farizom gyakorlatok – mint például a guggolás vagy kitörés – valójában csak a fenék legnagyobb, izmát, a gluteus maximust (nagyfarizom) erősíti, miközben érintetlenül hagyja a fenék oldalán húzódó, a medence stabilitásáért felelős középső farizmot.

A valószínűleg nálad is jól bevált farizom gyakorlatok – mint például a guggolás vagy kitörés – valójában csak a fenék legnagyobb, izmát, a gluteus maximust (nagyfarizom) erősíti, miközben érintetlenül hagyja a fenék oldalán húzódó, a medence stabilitásáért felelős középső farizmot.

Ám ha ez az izom gyenge, vagy egyáltalán nem dolgozik, az lábmunkád kárára válhat. Hogy megelőzd a bajt, hetente 1-2 alkalommal csináld végig Erika Mundinger fizikoterapeuta aktiváló-erősítő rutinját.

Csípőemelés zsámolyon

Jobb lábbal állj a zsámolyra, másik lábad lógasd le, hogy csípőd jobb oldala oldalra mozduljon. Jobb csípődet felfelé mozdítva emelkedj úgy, hogy bal lábad a zsámoly fölé kerüljön. (Lábanként 3x10 ismétlés)

Hídtartás

Térdvonalad felett húzz gumiszalagot lábaid köré és feküdj a hátadra. Térded kifelé tolva emeld fel a csípőd, majd a kötél feszességét megtartva ereszkedj vissza. (3x10-20 ismétlés)

Egylábas guggolás

Állj a jobb lábadon; csípődet minél hátrébb tolva guggolj le (jobb térded mindvégig maradjon lábujjaid vonalában), majd egyenesedj vissza. Végezz 10 ismétlést, és válts oldalt. (3 sorozat)

Csípőtávolítás falnál

Feküdj oldalra, hátaddal támaszkodj a falnak. Felül lévő lábad izmait feszítsd meg, és emeld minél magasabbra (sarkad végig érintkezzen a fallal). A megfelelő csúszás érdekében érdemes zokniban vagy törülközővel végezni a gyakorlatot. (Oldalanként 3x10 ismétlés)

Olvasd el ezt is!
Az apuka 4 éves kislányával döntött maratoni rekordot

Calum Neff 11 hónapos kislányával februárban már megdöntötte a babakocsis félmaraton rekordját, most viszont a maratonra pályázott.

6 ok, amiért az edzés a legjobb hangulatjavító

A futás pozitívumat nem győzzük sorolni. Itt egy újabb lista arról, hogyan javíthat a hangulatodon.

5 dolog, amiben hasonlít a sport és az élet

A mozgás akár az élet metaforája is lehetne. A következő tények is ezt bizonyítják:

6 dolog, amiben a futás enyhén szólva megváltoztatta az életemet

Bár mindig sportoltam, a futás kifejezetten meghatározó darabja azoknak a mozgásformáknak, amiket eddig űztem. Nem csak a mindennapjaimra, de átfogóan az életemre is hatalmas hatással van. Most elmondom, miben!

5 ok, hogy ma is elmenj futni

Vannak napok amikor lelkesen, izgatottan pattansz ki az ágyból, hogy elindulj futni. Máskor viszont legszívesebben inkább aldunál plusz egy órát. Ilyenkor jól jöhetnek a következő motivációs trükkök

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft