Káoszos hét és a 8. heti edzésterv

Van olyan, hogy borul minden, és akármennyire is szeretnéd, nem tudod tartani az edzéstervet. Velem ez most történt meg, és mivel elég kocka vagyok ilyen ügyekben, nem érintett túl jól!

Van olyan, hogy borul minden, és akármennyire is szeretnéd, nem tudod tartani az edzéstervet. Velem ez most történt meg, és mivel elég kocka vagyok ilyen ügyekben, nem érintett túl jól!

Kezdjük azzal, hogy a hétvégi félmaratonomon 21 helyett majdnem 23km-t futottam (muszáj voltam 700m-t visszafelé menni, ugyanis az egyik frissítőpontnál elhagytam valamit). Jó, mi? Mindegy, most nem is az volt a lényeg, hogy félmaratont fussak, hanem, hogy legyen egy 20 feletti távom.

Kép
Olvasd el ezt is!

Aztán hétfőn olyan történt, ami még soha: konkrétan ELFELEJTETTEM az edzést. Ez úgy valósult meg, hogy reggel korán indultam ügyintézni, és mivel regenerálódási időt akartam hagyni, gondoltam, nem kelek fel hajnal 4:30-kor, hogy beleférjen az edzés, hanem majd munka után lenyomon nyugodtan. Mint mindig, az 5 perces ügyintézésből több óra lett, ami miatt órákkal később értem be dolgozni, ami miatt órákkal később értem haza… Aztán másnap reggel, amikor készülődtem a Nike+ Training Club edzésre Pulay Szilvivel, beugrott, hogy valamit kiment a fejemből: az edzés. Este nem pótolhatom, mert akkor már jön a következő, így ez teljesen kimarad. Aztán úgy elhúzódtak a tennivalóim, hogy a keddi edzésre sem értem oda, ekkor már totál feszült voltam. Zsuzsival megbeszéltük, hogy szerda este a Nike+ Run Clubban megcsinálok egy tök más edzést, csütörtökön és pénteken pedig futok egy-egy regeneráló 5-öt (mert ezeknek hatalmas EREJE van), hétvégén pedig jöhet a 26K.

Remélem, hogy azoknak, akik csinálják velem az edzéstervet, jobban sikerült ez a hét. És mutatom is a következő heti adagot:

  • HÉTFŐ: 10km könnyen
  • KEDD: 5km bemelegítés + 5X100m + 3km (100m könnyen 100m erős 100m könnyen 300m erős 100m könnyen 100m erős 100m könnyen 100m erős 1km erős 100m könnyen 100m erős 100m könnyen 300m erős 100m könnyen 100m erős 100m könnyen 100m erős) + 2’pihi + 1km erős + 3km levezetés
  • SZERDA: 10km könnyen
  • CSÜTÖRTÖK: Pihenő
  • PÉNTEK: 22km
  • SZOMBAT: 10km könnyen
  • VASÁRNAP: Pihenő
Az apuka 4 éves kislányával döntött maratoni rekordot

Calum Neff 11 hónapos kislányával februárban már megdöntötte a babakocsis félmaraton rekordját, most viszont a maratonra pályázott.

6 ok, amiért az edzés a legjobb hangulatjavító

A futás pozitívumat nem győzzük sorolni. Itt egy újabb lista arról, hogyan javíthat a hangulatodon.

5 dolog, amiben hasonlít a sport és az élet

A mozgás akár az élet metaforája is lehetne. A következő tények is ezt bizonyítják:

6 dolog, amiben a futás enyhén szólva megváltoztatta az életemet

Bár mindig sportoltam, a futás kifejezetten meghatározó darabja azoknak a mozgásformáknak, amiket eddig űztem. Nem csak a mindennapjaimra, de átfogóan az életemre is hatalmas hatással van. Most elmondom, miben!

5 ok, hogy ma is elmenj futni

Vannak napok amikor lelkesen, izgatottan pattansz ki az ágyból, hogy elindulj futni. Máskor viszont legszívesebben inkább aldunál plusz egy órát. Ilyenkor jól jöhetnek a következő motivációs trükkök

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft